liveblog | 22 november 2023

Auto duikt sloot in • plezierjacht in nood

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 22 november 2023, 20:20 uur
woensdag 22 november 2023
20:20

Auto duikt vanaf A50 sloot in

Op de A50 bij Vaassen is een auto van de weg geraakt en in een sloot beland. De brandweer heeft de bestuurder met hulp van omstanders op het droge gebracht. Het slachtoffer is daarna per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet bekend.
De bestuurder is uit de auto gehaald
De bestuurder is uit de auto gehaald © Luciano de Graaf
20:10

Schip vastgelopen op IJssel

Op de IJssel bij Terwolde is een schip vastgelopen op een krib. Volgens een 112-correspondent ter plaatse gaat het om een plezierjacht. De brandweer en Rijkswaterstaat rukten na de melding uit.
Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Waarschijnlijk is het schip vastgelopen omdat de krib onder water ligt door de verhoogde waterstand.
Het vastgelopen schip
Het vastgelopen schip © Rens Hulman
20:00

Bizarre vondst in bushokje

De politie in Rheden heeft woensdag een wel heel opmerkelijke vondst gedaan. In een bushokje aan de Oranjeweg werd een sarcofaag aangetroffen. De doodskist was op het bankje gelegd.
De politie bond een lint om de sarcofaag
De politie bond een lint om de sarcofaag © Sebastiaan Kleijn/Persbureau Heitink
18:00

Man gewond na val van paard

In het bos langs de Nijmeegsebaan in Groesbeek is woensdagmiddag een ruiter gewond geraakt. Volgens een 112-correspondent ter plaatse was de man even buiten bewustzijn.
Het slachtoffer was samen met anderen aan het paardrijden in het bos, toen hij door onbekende oorzaak ten val kwam.
De gewonde man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand is niets bekend. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd later afgezegd.
Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. © Persbureau Heitink
16:50

Botsing met vuilniswagen

Een automobilist is woensdag op de Industrieweg in Nijmegen frontaal in botsing gekomen met een vuilniswagen.
De botsing gebeurde in de buurt van de sluis bij Weurt. Het is onduidelijk hoe het tot de aanrijding kwam. De bestuurder van de auto is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De chauffeur van de vuilniswagen bleef ongedeerd.
De politie heeft de weg afgesloten tussen de Westkanaaldijk en het Industrieplein.
Bestuurder gewond na botsing met vuilniswagen
16:43

Gewonde door voorrangsfout

Bij een botsing tussen een personenauto en een taxibusje bij Beekbergen raakte woensdag een vrouw gewond. Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur op de kruising Hulleweg met de Ruggeweg.
Het ging mis door een voorrangsfout, meldt een fotoverslaggever. De auto, met daarin een vrouw, man en een hond, kwam door de botsing in een droge sloot terecht. Het taxibusje met daarin de bestuurder en een passagier belandde in een weiland.
De bestuurster van de personenauto is met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Alle andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij.
Het ging bij Beekbergen mis door een voorrangsfout.
Het ging bij Beekbergen mis door een voorrangsfout. © Luciano de Graaf