Achterhoek

En weer vertrekt een wethouder in Montferland

Het gemeentehuis in Montferland.
Het gemeentehuis in Montferland. © Wikimedia Commons
DIDAM - Henk Groote stopt per direct als wethouder in de gemeente Montferland. Hij zegt geen vertrouwen te voelen in de gemeenteraad, met name door een motie van wantrouwen die tijdens de vorige raadsvergadering werd ingediend.
Groote is al de tweede wethouder die tijdens deze collegeperiode stopt. Eerder werd Rob Mos ontslagen als wethouder. Mos is wel weer raadslid, schrijft mediapartner REGIO8.

Motie van wantrouwen

Groote hing eerder deze maand een motie van wantrouwen boven het hoofd. Hij werd beschuldigd van liegen over een gesprek met projectontwikkelaars in 's-Heerenberg. Groote ontkende en de motie werd uiteindelijk niet in stemming gebracht. Toch voelt de wethouder geen vertrouwen meer in een deel van de gemeenteraad en dus besluit hij nu te stoppen.
“Na de raadsvergadering ben ik veel aangesproken door collega’s in de regio en door inwoners”, meldt Groote. “De aantijgingen die in de motie staan zijn niet waar en raken mij persoonlijk erg. Hierdoor heb ik, met pijn in mijn hart, dit besluit genomen.”
De motie werd ingediend door de fractie Helder, van Rob Mos.

Reactie burgemeester

Burgemeester Harry de Vries reageert namens het college op het besluit van Groote: “Wij zijn Henk dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de Montferlandse samenleving. Eerst als raadslid en fractievoorzitter en later zeker ook als wethouder. Wij hopen dat hij deze teleurstelling een plek kan geven en wensen hem alle goeds in de toekomst."