Achterhoek

Bewoner gewond bij grote brand in appartement

De brand greep snel om zich heen.
De brand greep snel om zich heen. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
DOETINCHEM - In een appartement in een flat aan de Verzetslaan in Doetinchem heeft dinsdag in alle vroegte een grote brand gewoed. De bewoner raakte daarbij gewond en is aangehouden.
De brandweer werd rond 6.00 uur opgeroepen. De brand op de eerste etage was in de woonkamer begonnen en greep snel om zich heen.
Op een gegeven moment sloegen de vlammen naar buiten. Ook kwam er veel rook vrij. Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren te sluiten en eventueel de mechanische ventilatie uit te zetten.

Naar ziekenhuis

Nog geen uur later meldde de brandweer dat ze het vuur onder controle had. Momenteel worden de bovengelegen verdiepingen gecontroleerd. De bewoner van de flatwoning is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de toestand van de bewoner is niets bekend. De politie sluit brandstichting niet uit. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe het vuur is ontstaan.
De gehele flat is ontruimd evenals een andere aangrenzende flat. Zeker acht naastgelegen appartementen liepen schade op en zijn 'zwartgeblakerd', weet een politieagent ter plaatste.
De politie heeft de bewoner aangehouden en veronderstelt dat hij iets met de brand te maken heeft, brandstichting sluit de politie niet uit. De politie doet nader onderzoek naar hoe de brand is ontstaan en of er verdere getuigen zijn.
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog: