liveblog | 21 november

Plezierjacht in problemen • botsing in Lunteren

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 21 november, 18:39 uur
18:39

Schipper in problemen

Een schipper van een plezierjacht is dinsdag in de problemen gekomen op het water bij Tolkamer. Het schip voer rond 16.30 uur tegen een krib aan en kwam daardoor vast te zitten. Mogelijk zag de schipper de krib niet door hoogwater.
Brandweermedewerkers hebben de opvarenden volgens een 112-verslaggever van boord gehaald. Daarna stuurde Rijkswaterstaat een schip om het plezierjacht voorzichtig los te trekken van de krib. Of het jacht schade opliep bij de aanvaring is nog niet duidelijk.
Het jacht moest uiteindelijk worden losgemaakt van de krib.
Het jacht moest uiteindelijk worden losgemaakt van de krib. © Persbureau Heitink
17:31

Botsing in Lunteren

Een bestelbus en een personenauto zijn dinsdag op elkaar gebotst op de Lage Valkseweg in Lunteren. Het ging rond 17.10 uur mis ter hoogte van de kruising met de Puurveenseweg. Mogelijk zag de bestuurder van de auto het aankomende bestelbusje over het hoofd en leidde dat tot de botsing.
Eén persoon raakte gewond, zegt een 112-verslaggever die naar de plek is gegaan. De politie sloot de Lage Valkseweg af na het ongeluk. Het overige verkeer zou daar behoorlijk last van hebben.
Bij de botsing waren een personenauto en een bestelbus betrokken.
Bij de botsing waren een personenauto en een bestelbus betrokken. © Persbureau Heitink
17:04

File op A50

Op de A50 van Oss naar Apeldoorn is dinsdagmiddag op verschillende plekken file ontstaan door technische problemen. Rijkswaterstaat zegt dat het niet lukt de spitsstrook open te gooien voor het verkeer.
12:57

Brand bij scouting in Neede

De politie in Neede zoekt getuigen, schrijft ze op Facebook. Agenten willen weten wie brand heeft gesticht bij scouting aan de Bergweg. "Binnen was de gaskraan opengedraaid", schrijft de politie. "We troffen brandversnellende middelen aan. Binnen heeft ook daadwerkelijk brand gewoed, het is een wonder dat het gebouw niet afgebrand is."
De politie gaat ervan uit dat de brand woedde tussen 12 en 19 november. Het bestuur van scouting laat weten in verband met het politieonderzoek niets te kunnen zeggen.
12:13

Jacht in brand in Culemborg

In een jacht in jachthaven De Helling in Culemborg is dinsdagmiddag brand ontstaan. Het witte jacht staat vol rook. Twee brandweerwagens en één schuimblusvoertuig waren ter plaatse. Het gaat om een plezierjacht. De eigenaar had de jacht pas slechts één dag in de haven staan. De brand is onder controle.
Het jacht dat in brand staat.
Het jacht dat in brand staat. © Omroep Gelderland
11:15

Marechaussee vindt 25 kilo wit poeder

Bij de Majoor Mulder kazerne aan de Wolweg in Stroe zijn maandagavond laat vijf zakken met verdachte inhoud aangetroffen. De zakken bevatten ieder 5 kilo wit poeder. Ter plekke konden de Koninklijke Marechaussee en brandweer niet beoordelen om wat voor poeder het ging. Een speciaal CBRN-team werd opgeroepen om dit te onderzoeken.
Zij kwamen in witte pakken, met gasmaskers en allerlei meetapparatuur ter plaatse. Een CBRN-team beoordeelt chemische, biologische, radiologische en nucleaire stoffen op potentieel gevaar. "Zij hebben in de loop van de nacht beoordeeld dat het niet om een substantie gaat die gevaarlijk is voor de volksgezondheid. Om wat voor stof het wél gaat, wordt nog onderzocht", meldt de Koninklijke Marechaussee. Of het om drugs gaat, is niet uitgesloten.
De CBRN-eenheid van defensie doet onderzoek.
De CBRN-eenheid van defensie doet onderzoek. © NewsUnited