Stedendriehoek

Eigenaar afgebrand strandpaviljoen 'heeft duizenden euro's huurachterstand'

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.
De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. © Omroep Gelderland
WILP - Strandpaviljoenhouder Frits Kamp blijkt al weken niet meer actief als ondernemer op Bussloo. Dat laat woordvoerder Kees Rutten van Leisurelands weten, het bedrijf dat eigenaar is van het recreatiegebied. "De huurovereenkomst is per 20 september van dit jaar beëindigd." Een brand verwoestte het strandpaviljoen afgelopen zaterdag.
De Apeldoornse Kamp pachtte de afgelopen drie jaar de locatie bij recreatieplas Bussloo. Over de reden van de breuk wil Leisurelands niks kwijt. Uit navraag bij de rechtbank Gelderland blijkt dat Leisurelands eind september naar de rechter stapte vanwege een huurachterstand van Kamp van ruim 19.000 euro.

Duizenden euro's huurachterstand

De rechter wees de vordering op 20 september toe, wat betekent dat de Apeldoorner - die niet kwam opdagen in de rechtbank - het bedrag moet terugbetalen. Ook gaf de rechter hem opdracht de horecatent binnen twee weken te ontruimen en te verlaten.
Wandelaars vertelden zondag bij de recreatieplas dat de deuren van de strandtent al een aantal weken dicht zaten. Ze hadden het vermoeden dat het slechte weer daar iets mee te maken had. De realiteit blijkt nu dus anders.
Een geëmotioneerde Kamp zei zondag dat hij alles kwijt is geraakt door de brand. "Alles wat erin stond, dat heb ik gekocht. Koelkasten, bakovens, koffiemachine, alles wat je nodig hebt voor de verkoop." Over het stoppen van zijn bedrijf en een rechtszaak noemde hij niets.

'Weet niet hoe ze daarbij komen'

En ook nu vertelt Kamp niets over een huurachterstand. "Ik weet daar niks van", reageert hij maandag op het verhaal van Leisurelands dat hij al weken geen pachter meer is van de strandtent. "Ik weet niet hoe ze daarbij komen", aldus Kamp. Ziekte bij één van zijn kinderen geeft hij als reden voor het feit dat de zaak de laatste tijd gesloten was.
Of de apparatuur in het afgebrande strandpaviljoen van Kamp is, daar wil Leisurelands nu niet op reageren.

Brandstichting

De brand werd zaterdag rond 22.00 uur gemeld. Al snel bleek het pand niet meer te redden. De politie gaat uit van brandstichting en roept mensen die in de buurt van de recreatieplas waren zaterdagavond op om zich te melden.
"Als mensen denken hé dat was vreemd, een opvallend voertuig of iemand die daar liep. Hoe klein het ook is, we horen het graag. Ook camerabeelden of beelden van dashcams ontvangen we graag", zegt woordvoerder Linda Bouwman. Tot nu toe zijn er nog geen aanhoudingen verricht.
Leisurelands betreurt de situatie. "We vinden het ontzettend vervelend dat dit gebeurd is en zijn blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen", zegt Rutten. "Het is nu aan de politie om onderzoek te doen."