Noord-Veluwe

Daan (10) krijgt lintje na 'superprestatie'

De burgemeester met Daan, zijn zusje en zijn broertje
De burgemeester met Daan, zijn zusje en zijn broertje © Omroep Gelderland
HIERDEN - De 10-jarige Daan van Ommen had geen idee wat hem te wachten stond toen hij zich maandagochtend moest melden in een zaal met alle andere leerlingen van CBS De Parel in Hierden. Want er was een belangrijke gast, de burgemeester. En die had een verrassing voor hem in petto.
Daan werd geëerd met een jeugdlintje. "In het kader van de dag van het kind wereldwijd", verklaart burgemeester Jeroen Joon. "Daan heeft hem gekregen, omdat hij 374 kilometer heeft gelopen van West-naar Oost-Nederland."
De jonge Hierdenaar haalde daarmee geld op voor epilepsie voor zijn 6-jarige broertje Mink. Die heeft deze aandoening. "Een superprestatie voor een jong kindje, fantastisch gedaan en daarom is hij nu beloond."

Hele erge aanval

Daan zag het niet aankomen. "Het was superleuk. Ik dacht: erelintje? Ik zat al met zweethandjes, want ik dacht: zou ik het zijn? Ik ga dit nooit meer vergeten. Ik heb gelopen voor mijn broertje Mink. Hij heeft epilepsie, hij kreeg op 5-jarige leeftijd een hele erge aanval."
Het werd een bedrag van bijna 23.000 euro. "Hij dacht dat het geld voor hem was en dat hij rijk was. Hij wilde van alles kopen, zoals een auto. Toen hij hoorde dat het niet allemaal voor hem was, had hij een beetje een pruillipje. Maar uiteindelijk snapt hij het ook wel", blikt Daan terug.

Met de kano

"We gaan kanoën. Dat hebben mijn moeder en ik in Frankrijk gedaan, 28 kilometer. Nu willen we van de ene kant naar de andere kant van Nederland kanoën, om weer geld op te halen voor epilepsie."
Kijk hoe Daan in het zonnetje wordt gezet:
Daan wordt geëerd door de burgemeester