liveblog | 20 november

Waterleiding gesprongen • auto op zijkant

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 20 november, 21:30 uur
21:30

Aanrijding met scooter

Bij een aanrijding op de Middagtensingel in Arnhem tussen een auto en een scooter is de bestuurder van de scooter gewond geraakt. De aanrijding gebeurde aan het begin van de avond op de kruising met de Kinderkamp met de Middagensingel. 
De scooterrijder is gecontroleerd door ambulancepersoneel. Uiteindelijk hoeft hij niet met de ambulance mee.
De scooterrijder raakte gewond.
De scooterrijder raakte gewond. © Persbureau Heitink
20:00

Kruipruimten van acht woningen overstroomd

In een woning aan de Herbergiershorst in Apeldoorn is een waterleiding gesprongen. Niet alleen in de betreffende woning ontstond daardoor een lekkage, maar ook omliggende woningen hebben hier last van.
In totaal staan de kruipruimtes van acht woningen onder water. Vitens is met meerdere pompen aanwezig, maar kon het alleen niet aan. Zij hebben de hulp van de brandweer ingeschakeld, die nu met twee wagens bezig is om het water uit de ruimtes te pompen. Ondertussen wordt er al bijna twee uur gepompt.
De bewoners wachten op straat af hoe het nu verder gaat.
Lekkage in acht woningen in Apeldoorn.
Lekkage in acht woningen in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
20:00

Koeien ontsnapt

In Borculo zijn maandagavond zo'n dertig koeien ontsnapt. De dieren waren losgebroken en stonden volgens agenten op de weg.
De beesten zijn uiteindelijk allemaal gevangen en stonden als snel weer veilig in de stal.
19:30

Auto op z'n kant

Op de Provincialeweg N834 in Kapel Avezaath is een personenauto op zijn zijkant terecht gekomen. De bestuurster is met de schrik vrijgekomen.
De bestuurster van de auto kwam vanuit de richting van Tiel en raakte een stoplicht aan de rechterzijde van de weg bij de op- en afrit van de A15. Door de klap brak het verkeerslicht af en kwam de auto op de zijkant terecht van een naastgelegen fietspad. De brandweer kwam ter plaatse, maar bleek niet nodig te zijn.
De vrouw is nagekeken door de ambulancedienst, maar raakte niet gewond. De auto is weggesleept door de berger. Door het ongeval liggen de verkeerslichten op het kruispunt eruit.
Auto botst tegen stoplicht en komt op zijn zijkant terecht.
Auto botst tegen stoplicht en komt op zijn zijkant terecht. © Persbureau Heitink
14:00

Brandende vrachtwagen op A15

Op de A15 bij Tiel staat op de vluchtstrook een vrachtwagen in brand. Dikke rookwolken trekken over de snelweg. Er is diesel gelekt, laat Rijkswaterstaat weten.
In de richting van Gorinchem is de rechterrijstrook afgesloten. Tussen Ochten en Tiel-West staat zo'n 5 kilometer file, meldt de ANWB.
Het blijkt om een vrachtwagen met hooi te gaan. De brandweer is ter plaatse om te blussen.
Update: De snelweg was rond 19.00 uur weer helemaal vrij.
Bij de brand komt veel rook vrij.
Bij de brand komt veel rook vrij. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
13:20

Kat opgeblazen met vuurwerk

In het dorp Ederveen in de gemeente Ede is afgelopen zomer een kitten opgeblazen met vuurwerk. De politie is de dader(s) nog steeds niet op het spoor en doet daarom opnieuw een getuigenoproep.
Het dode beestje werd op 17 juli aangetroffen op de Hoofdweg. "We zien veel dieren die aangereden zijn, dus we zijn wel wat gewend. Maar hier zijn we echt van geschrokken. Hoe kan iemand dit doen?", sprak een medewerker van Dierenambulance Gelderse Vallei na de lugubere vondst.
De dode kitten
De dode kitten © Dierenambulance