Rivierengebied

Bonnen en belastingen tijdens grote controle

Honderd automobilisten werden gecontroleerd.
Honderd automobilisten werden gecontroleerd. © Gemeente Neder-Betuwe
ECHTELD - Meer dan 140 bekeuringen en 20.000 euro aan openstaande belastingschuld. Dat was vrijdag de belangrijkste opbrengst van een grote veiligheidscontrole in de gemeente Neder-Betuwe. In totaal werden honderd auto's gecontroleerd. Ook een aantal bedrijfspanden kreeg bezoek van controleurs.
Bijna zeventig weggebruikers kregen een bon voor te hard rijden op de Spoorstraat in Echteld. De hoogste gemeten snelheid was daar 117 kilometer per uur, terwijl 80 de snelheidslimiet is. Andere bekeuringen waren er voor rijden zonder geldig rijbewijs, het niet dragen van de gordel en rijden met een telefoon in de hand. Ook is een busje pepperspray in beslag genomen.

Belastingschuld

Meerdere passanten bleken bovendien een forse belastingschuld te hebben. De Belastingdienst inde 20.000 euro aan achterstallig belastinggeld en nam drie auto's in beslag.

Vuurwerk

Een check in bedrijfspanden leverde een partij illegaal vuurwerk op, waaronder 46 cobra's. Ook was er sprake van illegale bewoning en problemen met de brandveiligheid.
Aan de controle namen naast de gemeente, politie en Belastingdienst ook de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) en de Arbeidsinspectie deel.