Stedendriehoek

Dorp zwaait geliefde pakketbezorger uit, weer eentje die stopt bij PostNL

Pakketbezorger Zlatan wist niet wat hem overkwam bij zijn afscheid in Voorst
Pakketbezorger Zlatan wist niet wat hem overkwam bij zijn afscheid in Voorst © Omroep Gelderland
VOORST GEM VOORST - Hij is innig geliefd door de dorpsbewoners van Voorst: postbode Zlatan (52). Maar Zlatko Abramoviç zoals zijn officiële naam luidt, stopt er ook mee. Tot verdriet van heel het dorp.
Heel het dorp, klein en groot, is zaterdag uitgelopen om Zlatan te verrassen op zijn laatste ronde. Posters op de ramen van de huizen in het dorp die wijzen op hoe geliefd de postbode is. Honderden cadeaus en kaarten krijgt de totaal overdonderde Zlatan van de dorpelingen.
Hondenbezitters vertellen dat hun honden helemaal uit hun dak gingen wanneer ze de postpakketten-auto van de postbode hoorden aankomen. Want Zlatan nam altijd lekker kluifjes mee voor de honden.
Ze spreken over zijn altijd vrolijke en uitstekende manier van afleveren van de postpakketjes. En Zlatan kende iedereen bij naam en maakte altijd een grapje.
Maar waarom stopt hij als postbode bij PostNL? Omdat hij nóg meer werk moet gaan doen, maar daarvoor niet extra betaald krijgt. Daarom gaat hij werken bij een raamdecoratiebedrijf.
Zlaten neemt afscheid als postbode.