Arnhem en omstreken

Meisje tien keer in gezicht gestompt, politie dreigt met beelden

Geblurde beelden van de mishandeling
Geblurde beelden van de mishandeling © Politie Renkum
RENKUM - De politie is hard op zoek naar een meisje dat samen met een vriendin een ander 16-jarig meisje 'behoorlijk mishandelde'. Het geweldsincident is gefilmd en de politie heeft een geblurde foto van die opnamen gedeeld op social media. Het meisje krijgt een week de tijd om zich te melden anders worden herkenbare beelden van haar getoond.
De twee vriendinnen liepen op 15 augustus tussen 19.30 en 19.45 het schoolplein aan de Hogenkampseweg in Renkum op. Het slachtoffer zat daar op haar scooter. Een van de twee vriendinnen trok vervolgens hard aan de haren van het slachtoffer waardoor zij van haar scooter viel.
Hierna schopte en sloeg zij het slachtoffer onder andere in haar gezicht. Volgens de politie stompte de andere vriendin het slachtoffer meer dan tien keer in het gezicht. "Het meisje lag op de grond en kon zich niet verweren."

Oproep op social media

Het meisje dat het slachtoffer van de scooter trok, heeft zich al gemeld. Omdat de politie ook van de tweede dader nog willen horen wat er is gebeurd, doet ze op social media een oproep aan haar om zich te melden.
Nu is haar gezicht nog onherkenbaar gemaakt. Als zij zich binnen een week niet heeft gemeld, dan maakt de politie de beelden openbaar in het opsporingsprogramma Plaats Delict.
Ben jij de vrouw op de foto of herken je haar? Meld het bij de politie via de tiplijn: 0800-6070.