Rivierengebied

Winkel wéér drijfnat door waterballet bij buren: 'Ben niet boos, wel verdrietig'

Ferman bij de gele winkel met waterschade
Ferman bij de gele winkel met waterschade © Omroep Gelderland
TIEL - Wat een pech voor Ferman Kızılkaya. Kort voor pakjesavond, in de drukste tijd van het jaar, moet zijn Executieverkoop, 'de gele winkel' in Tiel wéér twee dagen dicht door een lekkage donderdagnacht bij het snooker- en poolcentrum van zijn bovenbuurman.
Bij Q-Billiards sprong donderdagavond een waterleiding ergens achter de bar, waarna het biljartcentrum in een waterballet veranderde en het water de trap af stroomde. Met gutsen tegelijk vegen schoonmakers vrijdag water op van het doordrenkte tapijt tussen de biljardtafels, en uit de kelder en de fietsenstalling.

Schoencadeautjes weg

De gele winkel daaronder van Ferman lag juist afgeladen vol met pennetjes, papierwaren, knuffels en andere partijhandelcadeautjes, die precies in een schoen bij de schoorsteen passen. "Daar kunnen we niks meer mee."
Uit het plafond van Fermans winkel zoekt het water via buizen met elektriciteitsdraden zijn weg naar de spullen. En het was niet de eerste keer: op 13 maart vorig jaar leed hij ook waterschade. Toen overstroomde een toilet dat bij de bovenbuurman verstopt was.

Opdraaien

"De schade aan de winkel zelf is ook best groot, het laminaat en de elektra, alles is nat", klinkt het. Vorige keer bleek Ferman verzekerd voor de spulletjes, maar niet voor de inventaris.
"De schade was toen erger. Toen moesten we de helft van de zaak weggooien en moesten we zelf opdraaien voor de winkel zelf: een nieuw pinapparaat en nieuwe elektra. We moesten ook de kassa weggooien en er moest een nieuwe toonbank komen", blikt hij terug.

Niet boos, hoop wel op hulp

"Ik ben niet boos op hem hoor. Ik ben wel verdrietig", zegt Ferman. "Hij kan er ook niks aan doen. Maar ik vind het heel vervelend voor ons. Dat we precies met deze drukke tijd twee dagen dicht moeten. En hoe ga ik het weer terugkrijgen? Ik hoop wel dat hij onze situatie begrijpt en dat hij ons gaat helpen met zijn verzekering of met wat centjes."
Of hij nog een keertje gaat snookeren bij de bovenbuurman? Ferman lacht: "Ik heb een toffe buurman, hij is heel aardig, ik wil natuurlijk liever boven poolen dan dat we scheef naar elkaar gaan kijken."
Kijk naar een reportage:
Winkel wéér drijfnat door waterballet bij bovenburen