liveblog | 17 november

Politiewagens beschadigd bij wilde achtervolging

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 17 november, 20:20 uur
20:20

Zwaar letsel na duw van onbekende

Op woensdag 15 november rond 08.15 uur is een jongen zwaar gewond geraakt bij een incident. Hij fietste met een andere jongen naar school. Een van de twee kreeg toen een duw, van een onbekend persoon. Beidejongens vielen op de grond waarna een jongen met zwaar letsel in het ziekenhuis werd opgenomen. Dat meldt de politie vrijdagavond. De politie is op zoek naar getuigen.
17:30

Politiewagens beschadigd bij wilde achtervolging

De politie heeft vrijdagmiddag met meerdere eenheden een verdachte achtervolgd op de A15 en de A50. Meerdere dienstvoertuigen liepen daarbij schade op.
In Wageningen eindigde de achtervolging met een crash en ging de verdachte te voet verder. Daar konden agenten hem aanhouden in snackbar Bonny & Clyde aan de Spelstraat.
De climax van het incident vond plaats op de Churchillweg, waar de verdachte met zijn voertuig tot stilstand kwam tegen het gebouw van een kinderopvang, nadat hij verschillende fietsen had geraakt.
Geschat wordt dat 15 tot 20 politie-eenheden, inclusief onopvallende auto's en motorfietsen, betrokken waren bij de achtervolging.
De politie denkt dat de man betrokken was bij een incident met drugs. Er is een onderzoek naar hem gestart.
Een wilde achtervolging over de A15 en A50 eindigde in Wageningen met een crash
Een wilde achtervolging over de A15 en A50 eindigde in Wageningen met een crash © Persbureau Heitink
16:30

70 kilo drugs in huis

Een man uit Nijkerk die 70 kilo hard- en softdrugs in huis had liggen, heeft zichzelf verraden. Volgens de politie werd de partij bij toeval ontdekt omdat de man onwel was geworden nadat hij zelf verdovende middelen had gebruikt.
Afgelopen zondag was er een ambulance naar de woning gestuurd en de politie was ook opgeroepen ter ondersteuning. Eenmaal in de woning troffen agenten 30 kilo softdrugs en 40 kilo harddrugs aan.
De bewoner is naar het ziekenhuis gebracht en later aangehouden voor onder meer drugsbezit. Er is een onderzoek gestart naar de verdachte.
De partij verdovende middelen is in beslag genomen.
De partij verdovende middelen is in beslag genomen. © Politie
16:25

Meisje (15) overlijdt na aanrijding met auto

Bij een ernstig ongeluk op de Deventerstraat in Apeldoorn is vrijdagmiddag een meisje van 15 jaar uit Apeldoorn overleden. Dat meldt de politie.
Het ongeluk gebeurde rond 16.10 uur op de parallelweg van de drukke N344 tussen Apeldoorn en Twello. Ter hoogte van het viaduct van de A50 kwam door nog onbekende oorzaak een personenauto in botsing met het meisje dat op een fiets reed.
De brandweer heeft schermen geplaatst rondom de plek van het ongeval
De brandweer heeft schermen geplaatst rondom de plek van het ongeval © Luciano de Graaf
16:00

Meisje tien keer in gezicht gestompt

De politie is hard op zoek naar een meisje dat samen met een vriendin een ander 16-jarig meisje 'behoorlijk mishandelde'. Het geweldsincident is gefilmd en de politie heeft een geblurde foto van die opnamen gedeeld op social media. Het meisje krijgt een week de tijd om zich te melden anders worden herkenbare beelden van haar getoond.
15:00

Gewonden bij aanrijding

Op de Postweg in De Glind is vrijdagmiddag rond 14.30 uur een ongeval gebeurd. Een auto raakte van de weg en botste hard tegen een boom.
Volgens een 112-correspondent ter plaatse zijn twee inzittenden behandeld in de ambulance. Een van hen moest mee naar het ziekenhuis.
De schade aan het voertuig is aanzienlijk. Volgens buurtbewoners reed de bestuurder met hoge snelheid tegen de boom. In de auto zaten drie inzittenden. De toedracht van het ongeval is niet bekend.
Hulpdiensten op de plek van het ongeval
Hulpdiensten op de plek van het ongeval © William Harthoorn / Persbureau Heitink