Rijk van Nijmegen

Traditie eindigt voor Pieter en Maria: stemmen op station kan niet meer

In maart konden Maria en Pieter nog op station Nijmegen stemmen
In maart konden Maria en Pieter nog op station Nijmegen stemmen © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Bij de komende Tweede Kamer-verkiezingen kan er voor het eerst niet gestemd worden op station Nijmegen. Dat heeft de gemeente besloten.
Volgens een woordvoerder moet er organisatorisch veel worden gedaan voor te weinig stemmers op station Nijmegen. Daarom kan daar volgende week woensdag niet gestemd worden.
Voorheen ging het stemlokaal op het station altijd om 5.00 uur open. Wie nu vroeg zijn of haar stem wil uitbrengen, moet wachten tot 7.30 uur. Dan gaan alle stemlokalen in Nijmegen open.
Om de kiezers tegemoet te komen, kan er volgende week wel gestemd worden in Doornroosje, pal naast het station. Aan de andere kant van het station konden kiezers altijd al in het ROC Nijmegen terecht.

Einde aan traditie

Voor studenten Pieter en Maria zal het een teleurstelling zijn dat ze niet meer op station Nijmegen kunnen stemmen. Op 15 maart van dit jaar stonden zij al om 5.00 uur klaar voor de Provinciale Staten- en de waterschapverkiezingen. De twee hadden er een traditie van gemaakt om voor dag en dauw hun vakje rood te kleuren. Ze zullen dat nu elders moeten doen.
Op sommige andere treinstations kan volgende week overigens wel worden gestemd: Arnhem Centraal, Apeldoorn en voor het eerst in Winterswijk. Op die laatste plek is het al mogelijk vanaf 5.00 uur: vroeger dan op welke andere plek ook in de provincie. Op station Arnhem kan het vanaf 7.00 uur, in Arnhem vanaf 7.30 uur.