liveblog | 16 november

Rijdende auto in brand • fietsster gewond

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 16 november, 21:55 uur
donderdag 16 november
21:55

Politie legt afvaltransport stil

De politie in Winterswijk heeft donderdagmiddag een afvaltransport stilgelegd. Het bedrijf vervoerde en zamelde illegaal accu's, kabels en autobanden in. Ook was er volgens de politie sprake van valsheid in geschrifte, overbelading en het vervoer van gevaarlijke stoffen.
21:30

Auto te water

In Wamel is donderdagavond aan de Van Heemstraweg een auto te water geraakt. Hierbij raakte niemand gewond, maar volgens een 112-fotograaf ter plaatse wist een van de twee inzittenden niet zelfstandig uit de auto te komen. Die persoon zou door omstanders geholpen zijn.
De auto kwam door een onbekende oorzaak in de berm en dus de sloot terecht.
De auto te water.
De auto te water. © Persbureau Heitink
20:35

Politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen van een ernstig ongeval in Nijmegen. Een auto en een scooter botsten op elkaar. Een slachtoffer liep ernstig letsel op.
Het ongeval gebeurde dinsdag 14 november rond 17.00 uur op de kruising van de Oranjesingel met de Prins Bernhardstraat. Wie iets gezien heeft, iets weet of iets gefilmd heeft, mag zich melden bij de politie.
20:30

Politie zoekt eigenaren gereedschap

De politie in Arnhem heeft gereedschap gevonden. Nu hoeft dat niet per se verdacht te zijn, maar ze troffen de spullen aan bij een man die ze aangehouden hebben.
De politie vermoedt dat de spullen gestolen zijn. Ze zoeken nu de eigenaar en hebben daarom een foto op social media verspreid.
17:00

Moeder doodgestoken, OM wil cel en tbs voor verdachte

Tegen een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdag 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor doodslag. Hij zou op 12 maart zijn 21-jarige ex-vriendin hebben doodgestoken in haar woning aan de Graafseweg in Nijmegen.
Het slachtoffer had 67 steekletsels. Ze had negen steekwonden ter hoogte van haar haar hals en romp, waardoor ze ernstig bloedverlies leed en direct overleed. "Hij heeft haar compleet afgeslacht", zei de officier van justitie.
16:55

Rijdende auto vliegt in de fik

In Putten is donderdag een auto tijdens het rijden in brand gevlogen. De bestuurder merkte op de Nijkerkerstraat dat er vlammen onder de motorkap vandaan kwamen en zette haar voertuig iets verderop snel aan de kant. De vlammen sloegen al snel daarna uit de auto. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te doven.
De bestuurster raakte lichtgewond aan een hand, zegt een 112-verslaggever die naar de plek van de brand is gegaan. Dat is vermoedelijk gebeurd nadat ze de motorkap opende. De vrouw is behandeld door brandweermedewerkers.
De vlammen sloegen na korte tijd uit de auto.
De vlammen sloegen na korte tijd uit de auto. © Persbureau Heitink