Arnhem en omstreken

Jesse (0) werd geboren en kreeg daarom een eigen boom

Vader Matthew met Jesse bij het geboortebos
Vader Matthew met Jesse bij het geboortebos © Omroep Gelderland
HUISSEN - In Huissen hebben schoolkinderen vanochtend 390 bomen geplant in een geboortebos. Voor ieder geboren kind in de gemeente Lingewaard staat er een boom.
Ook vader Matthew van de Woerdt was erbij met zijn zoontje Jesse. Hij werd letterlijk een babyboomer, want papa plantte ook een boom. "Heel bijzonder en hartstikke leuk om dit als kersverse vader te doen. Jesse krijgt zijn eigen boom. We komen ieder jaar weer hier naar zijn boom. Dat papa die dan geplant heeft. Ik had vroeger geen eigen boom, maar Jesse zo meteen wel."

'Je kunt wegzakken in de modder'

De kinderen gingen vol enthousiasme aan de slag. "Ik heb er al vijf geplant. We planten ze voor alle kinderen die geboren zijn in Lingewaard. Het is niet zo makkelijk, want je kunt wegzakken in de modder. Ik woon hier heel dichtbij, dan kan ik hier naartoe gaan met de hond."
Wethouder Nick Hubers is trots op het geboortebos. "Dit is een mooi project. Hoe leuk is dat om het met de kinderen van de basisschool in Huissen te doen. Het is wel heel drassig, er zaten net al een paar kinderen vast met hun laarzen. Het is ploeteren, maar een mooie ervaring. Het zijn 390 boompjes, 175 meisjes en 215 jongens."
Baby Jesse krijgt zijn eigen boom in geboortebos