Liemers

Gratis bioscoopstoelen gaan als warme broodjes

Gratis een bioscoopstoel in Zevenaar
Gratis een bioscoopstoel in Zevenaar © Omroep Gelderland
ZEVENAAR - Meer dan tweehonderd mensen stonden er zondag klaar voor; het einde van de bioscoop op de Markt in Zevenaar. Want nadat de laatste film was afgelopen, mochten liefhebbers gratis bioscoopstoelen mee naar huis nemen. Ze moesten ze wel zelf losschroeven en afvoeren. Goed voorbereid met gereedschap stonden de eerste mensen vanaf 15.30 uur voor de deur. Die ging om 17.00 uur open.
Om de drukte te spreiden, had het personeel toen al een tactiek afgesproken. Assistent-manager Fleur Wildebeest: "Er mogen per keer twintig mensen naar binnen, pas als die weg zijn, mogen de volgende mensen naar binnen." Helemaal vooraan stond een trouwe bezoeker die twee keer per week naar de film ging in Zevenaar. Zijn zus was mee om hem te helpen met het loshalen van de felbegeerde stoel.
Gewapend met gereedschap stond het volk te wachten

Te weinig bezoekers

Bioscoop Movie Unlimited trok de laatste jaren te weinig bezoekers en dus gingen de deuren zondag definitief dicht na de laatste film. Filmliefhebbers kunnen in Zevenaar nu nog wel terecht in het Filmhuis. Voor een andere bioscoop zullen ze naar Doetinchem of Arnhem moeten.
In totaal waren er 364 stoelen gratis weg te geven. Zo'n honderd waren al toegezegd aan een bedrijf.
Lang in de rij voor een gratis stoel in Zevenaar
Lang in de rij voor een gratis stoel in Zevenaar © Omroep Gelderland