Stedendriehoek / Achterhoek

Moordverdachte Bretly D. ontkent betrokkenheid

Bretly D.
Bretly D. © Politie
ZUTPHEN - Bretly D., de man die twee weken geleden werd opgepakt op verdenking van het vermoorden van een Rotterdamse psychiater en het neersteken van een 32-jarige man in Zutphen, ontkent schuldig te zijn. Dat bevestigt zijn advocaat op vragen van het AD.
D. is "geshockeerd", zo citeert het AD advocaat Errol Jobse. In het AD verwoordt Jobse het zo: "Niet alleen vanwege de aantijgingen, maar ook doordat hij dagenlang te boek stond als most wanted van Nederland. Dat heeft indruk gemaakt." Bovendien wordt D. volgende maand vader.
De 60-jarige psychiater Jean van Griensven werd 13 oktober door de brandweer zwaargewond aangetroffen in zijn huis na een korte brand. De man bleek slachtoffer te zijn van een schietincident en overleed ter plekke. D. wordt verdacht van betrokkenheid bij zijn dood.
D. wordt er ook van verdacht dat hij in een huis in Zutphen in de nacht van 20 op 21 oktober, vermoedelijk bij een uit de hand gelopen ruzie, een 32-jarige man heeft gestoken. Het slachtoffer raakte lichtgewond, volgens de politie doordat hij wist te ontsnappen.

Klopjacht

De politie publiceerde een foto en de volledige naam van de 24-jarige verdachte. Hij werd beschouwd als vuurwapengevaarlijk. Na een dagenlange klopjacht, waarbij onder meer panden in Arnhem en Doetinchem werden doorzocht, hield de politie D. aan in Amsterdam.
Dinsdag besloot de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam dat D. nog negentig dagen in voorarrest blijft. De verdachte verschijnt op 31 januari voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank.