Stedendriehoek

Schip botst op spoorbrug, stuurhut verdwenen

Het schip bij daglicht.
Het schip bij daglicht. © Rens Hulman
ZUTPHEN - Een schip is op de IJssel bij Zutphen tegen de spoorbrug gevaren. Hierbij raakte een van de twee personen op het vaartuig gewond. Bij de klap is de hele stuurhut van het schip afgeslagen.
Het is niet duidelijk hoe de aanvaring precies kon gebeuren. Op het schip waren twee mensen aanwezig. Voor een van de twee personen is een huisarts ter plaatse gekomen om die persoon aan zijn of haar verwondingen te behandelen. Dat meldt een 112-fotograaf ter plaatse.
Opvallend genoeg is de complete stuurhut van het schip afgeslagen. Desondanks kon het vaartuig veilig langs de kant worden gebracht. Volgens de 112-fotograaf lag de scheepvaart enige tijd stil, omdat de hut nog in het water dreef en dat zou gevaarlijk kunnen zijn voor andere schepen.
Het schip ligt afgemeerd langs de kant.

Treinverkeer lag stil

Het treinverkeer lag er enige tijd uit, zo meldde de NS. De dienstverlening tussen Arnhem, Apeldoorn en Zutphen is die avond stopgezet. De NS zette bussen in om gestrande reizigers te helpen. Voor zover bekend rijden de treinen vrijdag weer. Het wegverkeer kon gewoon over de brug blijven rijden.
De stuurhut is van het schip weggeslagen.
De stuurhut is van het schip weggeslagen. © Rens Hulman