Achterhoek

Jens' huis stond in de file, maar is nu gearriveerd

De eerste flexwoning in Doesburg wordt neergezet
De eerste flexwoning in Doesburg wordt neergezet © Omroep Gelderland
DOESBURG - Het huisje stond even in de file maar de eerste van de vijftien flexwoningen is donderdag geplaatst in Doesburg. Deze gemeente is een pionier in het plaatsen van deze tijdelijke woningen. Met de kant-en-klaarhuizen wil Doesburg iets doen aan de woningnood, vooral onder jongeren. Jens Schleipfenbauer is één van die jongeren. Hij was donderdag aanwezig en zag dat de woning uiteindelijk goed op z'n plek kwam.
Het duurde langer dan verwacht voordat de vrachtwagen met het eerste gedeelte van de flexwoning was gearriveerd. De huizen worden kant-en-klaar gemaakt en vanuit Lievelde naar Doesburg gebracht. Dat liep wat vertraging op maar uiteindelijk kwam de vrachtwagen halverwege de ochtend toch de Kraakselaan in Doesburg op.
De opgetrommelde wethouder en de directeur van Woonservice IJsselland waren toen al vertrokken vanwege andere verplichtingen, maar aankomend bewoner Jens was er natuurlijk nog wel. Hij had de eer om het eerste huisje in ontvangst te mogen nemen: "Ja, dat voelt goed en nu hopen dat over twee maanden alle huisjes er staan en dat we erin kunnen."

Komt de stroom op tijd?

Dat laatste hangt af van de stroom. Net als op heel veel andere plekken lopen projecten vertraging op, omdat netbeheerder Liander het erg druk heeft. Die heeft beloofd de stroomkabels begin december, in week 49, aan te leggen. Als dat lukt kunnen de bewoners nog vóór nieuwjaar hun nieuwe woningen in.
Er zijn tien huizen voor starters en vijf voor vluchtelingen. De woningen mogen twintig jaar blijven staan.