Gelderland

Samen voor Stichting Opkikker: doe mee aan de grote statiegeldactie

Presentatoren Angelique Krüger en Jochem van Gelder doen mee aan de actie.
Presentatoren Angelique Krüger en Jochem van Gelder doen mee aan de actie. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Op boevenjacht met de politie, vliegen in een helikopter, een fotoshoot met de hele familie en nog veel meer: de Opkikkerdagen van Stichting Opkikker staan bol van fantastische activiteiten. Maar voor die activiteiten is wel geld nodig, De hele maand december slaan Omroep Gelderland en Stichting Opkikker daarom de handen ineen en roepen alle Gelderlanders op om mee te doen met de grote statiegeldactie.
Het leven van gezinnen met een ziek kind staat vaak in het teken van ziekenhuisbezoeken, onderzoeken en spannende uitslagen. Die spanning heeft invloed op het hele gezin. Stichting Opkikker zorgt er al jaren voor dat zulke gezinnen een zogenaamde Opkikkerdag krijgen.
"Ieder lichtpuntje dat je ze kunt bieden is er één", zegt Ruud Sliphorst, oprichter en directeur van Stichting Opkikker. "Als je in een proces zit van een langdurige ziekte met veel ziekenhuisbezoeken, dan kunnen mensen naar elk lichtpuntje uitkijken. En die zijn dan ook echt van betekenis."

Iedereen in de watten gelegd

Tijdens een Opkikkerdag wordt niet alleen het zieke kind ontzorgd: het hele gezin wordt in de watten gelegd. "Wij vinden broertjes, zusjes en ouders net zo belangrijk als degene die ziek is", legt Sliphorst uit. "Die kinderen krijgen, terecht, vaak de aandacht. Maar op onze Opkikkerdagen proberen we voor het hele gezin van waarde te zijn."
Sliphorst maakte het dertig jaar geleden van dichtbij mee. Toen zijn neefje overleed aan leukemie, wist hij dat hij iets wilde doen voor gezinnen die getroffen worden door een kind dat ziek is.

Statiegeldactie

Het liefst zou Sliphorst alle zieken kinderen in Nederland een Opkikkerdag bezorgen, maar daar is geld voor nodig. Daarom gaat Omroep Gelderland tot en met kerst statiegeld inzamelen voor Stichting Opkikker. En daar hebben we jou bij nodig! Begin alvast met verzamelen van statiegeld, want elk flesje of blikje draagt bij aan het creëren van kostbare momenten voor gezinnen met een ziek kind.
Kijk voor meer informatie op deze speciale pagina, waar je zelf een inzamelactie kunt aanmelden en ook kunt zien waar je vanaf december je statiegeldflessen en -blikjes kunt doneren.