liveblog | 7 november

Ligfietser aangereden • Bretly D. langer vast

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 7 november, 20:27 uur
20:27

Ligfietser aangereden in Harskamp

Op de Harderwijkerweg in Harskamp (gemeente Ede) is vanavond een ligfietser aangereden door een auto. Hulpdiensten zijn ter plaatse. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk.
Op beelden is te zien hoe de ligfiets total loss in de berm ligt. De weg is afgesloten voor verkeer.
De politie doet onderzoek naar het ongeval met de ligfiets.
De politie doet onderzoek naar het ongeval met de ligfiets. © Persbureau Heitink
18:06

Kettingbotsing in spits

Op de Dr. Willem Dreeslaan bij Bennekom zijn dinsdag in de avondspits wederom meerdere auto’s op elkaar gebotst. Vier auto’s kwamen in botsing. Voor zover bekend raakte niemand ernstig gewond, maar is de schade behoorlijk. Het verkeer vanuit Wageningen moet rekening houden met een flinke vertraging.
Maandag ging het rond hetzelfde tijdstip ook al mis op dezelfde plek.
De gebotste auto's bij Bennekom.
De gebotste auto's bij Bennekom. © Persbureau Heitink
17:45

Politie schiet in Apeldoorn

De politie heeft dinsdag in Apeldoorn een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een verdachte. Die zou even eerder bij de Mediamarkt iemand met een vuurwapen hebben bedreigd.
De politie loste een waarschuwingsschot in Apeldoorn.
De politie loste een waarschuwingsschot in Apeldoorn. © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
16:45

Bretly D. langer vast

Het voorarrest van Bretly D. is met 90 dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam dinsdag besloten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van psychiater Jean van Griensven en een steekincident in Zutphen.
15:52

Sloopauto in brand

Bij een handelaar in oud ijzer op industrieterrein 7Poort in Zevenaar heeft dinsdagmiddag een autobrand gewoed. Een sloopauto vatte om onduidelijke reden vlam en stond in een mum van tijd volledig in brand.
Het voertuig stond dicht bij het pand geparkeerd, waardoor de vlammen dreigden over te slaan. De harde wind zorgde er uiteindelijk voor dat de rook en hitte de andere kant optrokken, aldus een fotoverslaggever. De brand werd uiteindelijk geblust.
De brandende auto in Zevenaar.
De brandende auto in Zevenaar. © Eastview Media
15:01

Vals alarm in Maurik