liveblog | 7 november

Auto schept scholier • man (70) overleden

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 7 november, 13:33 uur
13:33

Inval in flat Nijkerk

De politie heeft dinsdag een inval gedaan in een flat aan de Van Oldebarneveltstraat in Nijkerk. Op foto's is te zien dat meerdere agenten met kogelwerende vesten een woning binnentreden. Waarom ze daar waren, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de politie kan er niets over zeggen, omdat de inval werd gedaan in het kader van een lopend onderzoek.
Politieagenten bij de woning in Nijkerk.
Politieagenten bij de woning in Nijkerk. © Persbureau Heitink
12:52

Auto schept scholier

Bij een aanrijding op de Rosendaalseweg in Arnhem is dinsdag een fietser gewond geraakt. Volgens een 112-verslaggever is het slachtoffer een fietser die van de Bosweg wilde oversteken naar de Rosendaalseweg, maar daarbij werd geschept door een automobilist.
Na de aanrijding kwam de scholier ten val op de rijbaan voor het verkeer richting Arnhem-Centrum. Wegwerkers die in de buurt bezig waren hebben zich over de scholier ontfermd, net als omstanders die de aanrijding zagen gebeuren.
Het zou in het verleden al vaker tot aanrijdingen zijn gekomen op dit punt in de stad.
De aanrijding gebeurde op de Rosendaalseweg in Arnhem.
De aanrijding gebeurde op de Rosendaalseweg in Arnhem. © Persbureau Heitink
10:38

Man (70) overleden na ongeluk

Een 70-jarige man uit Aalst is overleden na een ongeluk in het Brabantse Hedikhuizen. De auto waarin de man zat, raakte maandag van de weg en botste tegen een boom.
07:21

File A1 na ongeluk

Op de A1 van Apeldoorn naar Amsterdam is dinsdagochtend een ongeluk gebeurd, even voorbij Barneveld. De precieze toedracht is niet duidelijk, maar het ongeluk gebeurde middenin de spits en leidde tot een file van zo'n 11 kilometer. De ANWB geeft aan dat de vertraging een uur bedraagt, maar dat de weg alweer vrij is. Dat betekent dat de file naar verwachting in rap tempo zal afnemen.
Het ongeluk gebeurde op de A1, even voorbij Barneveld.
Het ongeluk gebeurde op de A1, even voorbij Barneveld. © Rijkswaterstaat / X
Ook elders op de Gelderse wegen is het dinsdagochtend druk. Zo staat op de A12 van Duitsland naar Arnhem tussen de knooppunten Oud-Dijk en Velperbroek rond 7.30 uur een file van zo'n 12 kilometer, die zorgt voor een vertraging van zeker twintig minuten. En op de A15 van Nijmegen naar Gorinchem staat tussen Ochten en Wadenoijen een file van 11 kilometer. Het verkeer moet daar rekening houden met een kwartier oponthoud.
06:19

Autobrand in Nijmegen

Een auto aan de Heselaan in Nijmegen is in de nacht van maandag op dinsdag in vlammen opgegaan. De brand werd rond middernacht ontdekt en toen de brandweer arriveerde, stonden de voor- en achterkant van de auto in lichterlaaie.
Brandweerlieden tikten ruiten van de auto in om goed bij de vlammen te kunnen en wist het vuur uiteindelijk te doven. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.
De brand woedde aan de Heselaan in Nijmegen.
De brand woedde aan de Heselaan in Nijmegen. © Persbureau Heitink
05:50

Auto verwoest in Duiven

Op de Zadelmakerstraat in Duiven vloog maandagavond een auto op de oprit in brand. De eigenaresse had bij het begin van de brand nog de tegenwoordigheid van geest om de auto van de oprit af te rijden, weg van een andere auto.
De brandweer van Duiven had het vuur snel onder controle met een schuimblussing. De auto raakte total loss. De oorzaak van de brand was een technisch mankement.
De brandweer kon de auto in Duiven blussen.
De brandweer kon de auto in Duiven blussen. © Persbureau Heitink