Liemers

Enorm Aziatisch hoornaarnest uit boom gehaald

Zevenaar groot hoornaarnest verwijderd
Zevenaar groot hoornaarnest verwijderd
ZEVENAAR - Duizenden Aziatische hoornaars hebben vrijdag het loodje gelegd. Ze huisden in een enorm groot nest in Zevenaar.
De wespachtige hoort hier niet thuis en vormt een bedreiging voor andere insecten. Dus is het nest weggehaald door een ongediertebestrijder.

Nog nooit zo'n groot nest gezien

De Zevenaarse imker Twan Lucassen vertelt hoe dit in zijn werk gaat: "Deze ongediertebestrijder gaat met een hoogwerker omhoog en met een soort ministofzuiger zuigt hij eerst zoveel mogelijk hoornaars op. Als er genoeg weg zijn, wordt het nest uit de boom gehaald en in een grote plastic bak van 145 liter gestopt. Die gaat dan in de vriezer zodat alle hoornaars doodgaan."
De imker gaat het nest en enkele hoornaars opzetten, zodat de mensen die kunnen bekijken in de dierenwinkel waar hij werkt. Zelfs de imker had nog nooit zo'n groot nest gezien.
Duizenden hoornaars kassie wijlen.

Vreten alles op

Het nest zat ergens bovenin een boom op een meter of achttien hoog en is zo groot als een kleine skippybal. De beestjes zijn nu allemaal dood. Lucassen: "Wel jammer, want ze zijn echt heel mooi. Maar ze vreten alles op en dan is er geen ander insect meer over. Daar hebben de vogels dan weer last van."