Arnhem en omstreken / Rijk van Nijmegen

Heel Holland Bakt-ster Zeinab: 'Zo kan iedereen taarten bakken'

Zeinab Alhashime-Bakker uit Nijmegen leerde zichzelf bakken en lanceert nu haar eerste bakboek vol met de prachtigste taarten en tips en tricks bij het bakken. Ze heeft zich één jaar lang op het schrijven van het boek gestort. "Ik ben er echt heel trots op. Ik hoop dat er nog veel gaan volgen, want bakken verveelt nooit."
De bakker deed vorig jaar mee aan Heel Holland Bakt en schopte het tot de finale. In de finale bakte ze een bruidsbuffet ter ere van haar ouders. Ze laat zich inspireren door haar ouders' achtergrond bij het bakken. Ze is kind van een Kazachstaanse moeder en een Irakese vader.

Leren bakken met YouTube

"Veel recepten zijn geïnspireerd op mijn roots, zoals het gerecht Chack Chak. Dat zijn gefrituurde noedels gedoopt in honing, uit Centraal-Azië." Zeinab bakt nog niet heel lang en heeft zichzelf alles geleerd. "Ik heb het bakken geleerd via YouTube en door recepten te lezen." En dat resulteerde in haar unieke bakboek.
"In de normale bakboeken heb je een aantal standaard recepten. In mijn boek is het aantal recepten oneindig, omdat de verschillende hoofdstukken allerlei basiselementen van het bakken benadrukken. En dat is oneindig te combineren. Zo stel je gemakkelijk je eigen taart samen. Zo kan iedereen taarten bakken."

Eigen bruidstaart gebakken

Na het Heel Holland Bakt-avontuur begon Zeinab een eigen bedrijf genaamd 'Zeinabs Bakery' waarmee ze bruidstaarten en andere heerlijke baksels op bestelling maakt. Zo heeft ze ook haar eigen bruidstaart zelf gebakken.