Gelderland

Limburg wint de finale van het Regio Songfestival 2023

Winnaar was Emmy Ackermans met haar nummer ‘t Letste Rundje.
Winnaar was Emmy Ackermans met haar nummer ‘t Letste Rundje. © RTV Utrecht
UTRECHT - Emmy Ackermans heeft vanavond in de Stadsschouwburg Utrecht namens Limburg de eerste editie van de finale van het Regio Songfestival 2023 gewonnen. Ackermans zong haar nummer ‘t Letste Rundje en eindigde daarmee op de eerste plaats. De Gelderse inzending Alex van der Horst, oftewel AleXingt!, eindigde op de 13e en laatste plek.
Emmy Ackermans kreeg in totaal 177 punten. Brabant, Overijssel en Groningen werden gedeeld tweede met 172 punten en Friesland eindigde op de derde plek met 159 punten. De hele ranglijst is terug te vinden op regiosongfestival.nl.

Presentatoren aan het woord

Presentatoren Stefania, Riks Ozinga en Bernadette Keizer hebben genoten van de optredens. Stefania: “Wat tof om te merken dat er zoveel talent in alle regio’s van het land is. Ze hebben allemaal stuk voor stuk de beste versie van zichzelf laten zien. Een geweldige avond!”
Riks sluit zich daar volledig bij aan: “Het was een voorrecht om dit samen met Stefania en Bernadette te mogen presenteren, maar ook achter de schermen werd door iedereen keihard gewerkt om van dit liedjesfeest een succes te maken. Wat mij betreft wordt het Regio Songfestival net zo’n traditie als het Eurovisie Songfestival.”
Presentatrice Bernadette Keizer deed verslag vanuit de green room. “Het was een groot feest backstage met alle finalisten! Ondanks de zenuwen, hebben we met z’n allen kunnen lachen en genieten van zoveel mooie muziek om ons heen. Zo bijzonder om dit voor de eerste keer in de Stadsschouwburg mee te mogen maken. Er is een terechte winnaar en ik kan niet wachten tot de volgende editie!”
De finalisten werden tijdens de finale toegejuicht door fans uit de regio. Vanuit alle regio’s vertrokken volle bussen en auto’s richting Utrecht om de finalisten aan te moedigen.
AleXingt! tijdens zijn optreden namens Gelderland
AleXingt! tijdens zijn optreden namens Gelderland © Omroep Gelderland

Succesvolle samenwerking

In samenwerking met alle dertien regionale omroepen werd dit jaar voor het eerste het Regio Songfestival georganiseerd. Met trots kijken de regionale omroepen terug op een succesvol project. Het niveau van de artiesten was boven verwachting en de reacties waren positief. Tevens bood dit unieke evenement de gelegenheid om iedere regio goed op de kaart te zetten. Vanwege dit grote succes is besloten dat het Regio Songfestival als jaarlijks event blijft terugkeren. Volgend jaar zal de finale plaatsvinden in de provincie Limburg, de regio van de winnaar 2023.

Terugkijken

De finale was live te volgen via de tv-zenders en de YouTube-kanalen van de regionale omroepen. Heb je de uitzending gemist of wil je de optredens nog eens terugkijken? Kijk dan op Uitzending Gemist van Omroep Gelderland.
Het Regio Songfestival is een programma van de gezamenlijke regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door K.F. Hein Fonds en Buma Cultuur.