Noord-Veluwe

Kabel gespannen over fietspad: 'Levensgevaarlijk'

Hij ging onderuit door een kabel over het fietspad.
Hij ging onderuit door een kabel over het fietspad. © Plaats Delict
HARDERWIJK - Een jonge fietser in Harderwijk ging onderuit door een kabel die was gespannen over een fietspad. Het slachtoffer kwam er nog goed vanaf. "Het is levensgevaarlijk."
Het gebeurde op 1 oktober, kort na middernacht. De kabel was gespannen over het fietspad aan de Triasgracht, in de wijk Harderwijk-Drielanden.

Waarschuwing komt te laat

Het slachtoffer had samen voetbal gekeken met vrienden en was op weg naar huis. Kort voor de valpartij had iemand naar hem gezwaaid, waarschijnlijk om hem te waarschuwen voor de kabel. Maar de ongelukkige fietser had dat toen niet in de gaten. "Ik dacht: hij wil me begroeten", vertelt hij aan de politie.
Nadat de jongen onderuit was gegaan, schoten jongeren hem te hulp. "Ik denk niet dat zij er iets mee te maken hadden, ze probeerden de kabel juist weg te halen", zegt hij.
De reden waarom de jongen viel: een kabel over het fietspad.
De reden waarom de jongen viel: een kabel over het fietspad. © politie/Plaats Delict

Levensgevaarlijk

De politie is niet te spreken over de actie. "Levensgevaarlijk", vindt wijkagent Fenna van der Steen. "Wij snappen ook niet waarom iemand dit zou doen. Misschien dacht iemand dat het een leuk grapje zou zijn en heeft hij of zij totaal niet aan de gevolgen gedacht."
De elektrische fiets moest naar de fietsenmaker. Die is van zijn moeder en die mocht de jongen gebruiken als zij hem niet nodig had. Het slachtoffer is heel boos: “Ik snap niet hoe je dit kunt doen."
Kabel over fietspad

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023453165.