Arnhem en omstreken

Oud Novotaris-gebouw wordt gesloopt voor 125 nieuwbouwwoningen

Het plan voor de 125 nieuwbouwwoningen aan de Raapopseweg in Arnhem.
Het plan voor de 125 nieuwbouwwoningen aan de Raapopseweg in Arnhem. © Gemeente Arnhem
ARNHEM - De gemeente Arnhem is van plan om op het voormalige Novartis-terrein aan de Raapopseweg 125 woningen te bouwen. Het gaat om een mix van 38 sociale huurwoningen, 25 'betaalbare woningen' en de rest zijn vrijesectorkoopwoningen en appartementen. Het project gaat van start in de eerste helft van 2025.
"Betaalbare koopwoningen zijn woningen tot 355.000 euro. Elk jaar bepaalt het ministerie van Binnenlandse Zaken wat daaronder valt", verduidelijkt een woordvoerder van gemeente Arnhem. Mensen kunnen zich via Entree inschrijven voor de sociale huurwoningen. Entree is een samenwerkingsverband van bijna twintig woningcorporaties in de regio Arnhem-Nijmegen. "Voor de rest van de woningen geldt dat hier op een later moment meer bekend over gemaakt wordt", zegt de woordvoerder.

Oude Novataris-gebouw wordt gesloopt

Het wordt een groene en stedelijke omgeving. Daarbij wordt het oude Novataris-gebouw gesloopt en er nieuwbouw voor teruggebouwd, laat de woordvoerder weten. Dit om ervoor te zorgen dat er voldoende woningen worden gebouwd en er ruimte is voor verduurzaming. De woordvoeder vervolgt: "Renovatie is duurder en zou moeilijker recht doen aan alle wensen en eisen die de gemeente en Arnhemmers hebben." Naar verwachting worden de woningen in 2027 opgeleverd.
De nieuwe woningen gaan gepaard met een parkeerdek en is er veel aandacht voor natuur in het gezamenlijke binnenterrein. "Daarnaast is er in het bestemmingsplan ruimte voor andere functies zoals horeca en maatschappelijke functies", aldus de gemeente Arnhem.

De planning

"We starten in de eerste helft van 2025 om het terrein klaar te maken voor de nieuwbouw", vertelt de woordvoerder.
Cathelijne Bouwkamp, wethouder Stedelijke Ontwikkeling zegt dat er in de aankomende zeventien jaar nog 14.000 woningen gebouwd moeten worden, "en we hebben elke plek nodig". Ze vervolgt: "Daarom ben ik blij dat er nu een flink aantal woningen worden toegevoegd en dat we dat tegelijkertijd op een groene manier kunnen doen. Dat helpt Arnhem en de Arnhemmers.”