Gelderse Vallei / Noord-Veluwe

Aan de slag op Natuurwerkdag!

Klussen op de hei in Hoenderloo
Klussen op de hei in Hoenderloo © Omroep Gelderland
HOENDERLOO - De komende dagen gaan duizenden vrijwilligers de natuur in om onderhoud te doen. Bladeren harken, bomen snoeien, paden herstellen, er is genoeg te doen in de natuur. De landelijke Natuurwerkdag wordt vrijdag en zaterdag gehouden.
In Duiven worden wilgen geknot. In Gaanderen worden poelen schoongemaakt. En in Almen worden vleermuiskasten opgehangen. Van Barneveld tot Kotten wordt vandaag en morgen onderhoud gepleegd in de natuur. De Natuurwerkdag is het grootste vrijwilligersevenement in het groen.
Al 23 jaar organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland in onze provincie dit vrijwilligersevenement. Op maar liefst 500 lokaties in heel Nederland zetten vrijwilligers samen de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.
Op de Natuurwerkdag is er van alles te doen. Denk aan klussen zoals snoeien, schoonmaken van poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bomen planten of insectenhotels bouwen. Op veel plekken zijn er ook speciale klussen voor kinderen. Volgens de organisatie dragen de klussen bij aan de biodiversiteit en een gezonde planeet.
De hei op voor natuurwerkdag junior