Stedendriehoek

Voorst maakt plaats voor 60 minderjarige asielzoekers in Twello

Een tijdelijk verblijf voor asielzoekers (ter illustratie)
Een tijdelijk verblijf voor asielzoekers (ter illustratie) © ANP
TWELLO - De gemeente Voorst maakt plaats voor de opvang van zestig alleenstaande minderjarige asielzoekers (amv'ers) op een bedrijventerrein in Twello. De noodopvang blijft drie jaar in gebruik. De eerste bewoners worden op 1 maart volgend jaar verwacht, aldus wethouder Peter Wormskamp van Voorst.
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) had Voorst gevraagd om de bedrijfspanden te mogen gebruiken als noodopvang. De gemeente wil "een humane bijdrage leveren aan de hoognodige en onmisbare asielopvang", staat in een brief aan de gemeenteraad. De gemeente maakt nog nadere afspraken met het COA en informeert dan ook inwoners en ondernemers.
Enkele tientallen ondernemers van het bedrijventerrein in Twello stonden dinsdagmorgen al op de stoep van het gemeentehuis in een poging het besluit nog tegen te houden. De ondernemers vinden het terrein geen geschikte woonomgeving voor de jongeren, omdat er nauwelijks buitenruimte is. Maar ze zijn ook bang voor overlast en vandalisme. De ondernemers beraden zich op mogelijke stappen om de noodopvang tegen te houden.