liveblog | 29 oktober 2023

Scooterrijder gewond • aanhouding om schieten

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 29 oktober 2023, 19:44 uur
19:44

Scooterrijder gewond

Een scooterrijder is zondagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de Kruisweg in Voorst. Het ongeluk gebeurde rond 19.00 uur op de kruising Enkweg met de Kruisweg. De scooterrijder zag een van rechtskomende auto over het hoofd.
Een harde botsing was het gevolg, waarbij de scootterrijder op de voorruit van de auto terecht kwam, en vervolgens op straat. De jongeman werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.
De scooterrijder kwam op de voorruit terecht.
De scooterrijder kwam op de voorruit terecht. © Luciano de Graaf
17:39

Aanhouding om schieten

De Nijmeegse politie heeft een persoon opgepakt nadat er in de nacht van zondag op zaterdag werd geschoten in de 54e straat in de wijk Lankforst. Daarbij raakte niemand gewond.
Het schot zou zijn gelost tussen 03.40 uur en 03.50 uur. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.
15:08

Jongen (15) achter het stuur

14:40

Jongetje gewond na ontploffing

Op zondagmiddag is een jongetje gewond geraakt nadat een powerbank ontplofte. Dat meldt een 112-correspondent ter plaatse. Rond 13.00 uur gebeurde het incident op een speelveldje op het Transformatorhof in Apeldoorn.
Omstanders hebben de hulpdiensten gebeld waarna het jongetje per traumahelikopter met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Het is nog onbekend hoe de powerbank tot ontploffing is gekomen.
Politie en het mobiel medisch team ter plekke.
Politie en het mobiel medisch team ter plekke. © Luciano de Graaf
11:20

Vuurwerk ontploft in Apeldoorn

In de nacht van zaterdag op zondag is de politie uitgerukt na een melding van een mogelijk schietincident in Apeldoorn. Nabij de Aalbert Cuyplaan hoorde een bewoner drie knallen, meldt een 112-correspondent. Maar toen de politie ter plaatse kwam, bleek het verhaal anders te zijn.
Aldaar werd duidelijk dat het niet ging om een schietincident, maar om ontploft vuurwerk, meldt de politie. Er is niemand aangehouden.
De politie is uitgerukt in Apeldoorn.
De politie is uitgerukt in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
10:14

Auto vliegt in brand

Het ging flink mis op de N304.
Het ging flink mis op de N304. © Luciano de Graaf
Op de Otterloseweg tussen Hoenderloo en Apeldoorn zijn afgelopen nacht twee mensen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk. Rond 4.00 uur raakte de auto van de weg en botste frontaal op een boom. De bestuurder en bijrijder, een 18-jarige man uit Harskamp en een 17-jarige vrouw uit Barneveld, raakten daarbij gewond. Ook vloog de auto in brand.
De politie sloot de Otterloseweg na het ongeluk af en heeft daarna onderzoek gedaan op de plek van het ongeluk. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.