Arnhem en omstreken / Rijk van Nijmegen

Noodweer tijdens Halloween verwacht

Geschminkte Dilano Visser uit Rheden is klaar voor Halloween.
Geschminkte Dilano Visser uit Rheden is klaar voor Halloween. © Omroep Gelderland
Dit weekend stromen de straten vol met griezelige heksjes, enge spoken en akelige skeletten. Maar ook valt er stromende regen. Om te voorkomen dat de schmink van je gezicht druipt, is het zaak de voorspelde regenbuien en onweer te vermijden. Lees hier wanneer je het beste kunt gaan trick-or-treaten dit halloweenweekend.
Op zaterdagochtend en -middag kun je de paraplu thuislaten, weet Wouter van Bernebeek van Weerplaza. "In de ochtend en middag is het droog met her en der wat opklaringen en soms breekt zelfs het zonnetje even door."
Maar in de loop van de avond kun je je beter weer richting huis bewegen. "Dan wordt het flink nat. Er komen buien aan die ons vanavond rond 22.00 uur gaan treffen. Ook is er her en der kans op onweer", waarschuwt de weerman.
Dus ga zaterdag je in vol halloweenornaat langs de deuren, kun je het beste in de ochtend of het begin van de middag op pad gaan.

Zondag

Op zondag vallen meer buien en deze houden ook langer aan. Op zondagochtend is het rond 10.00 uur even droog en komt de zon achter de wolken vandaan. De rest van de dag regent het tot 21.00 uur 's avonds. De meest fikse buien vallen in de middag.
Ondanks de vele regenbuien brengt de weerman ook goed nieuws voor halloweenvierders. De temperaturen dit weekend zijn beter dan de afgelopen dagen. Deze kunnen oplopen tot wel 15 graden.