liveblog | 28 oktober 2023

Doden bij ongeval • uitslaande brand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 28 oktober 2023, 20:00 uur
zaterdag 28 oktober 2023
20:00

Brand boven winkel

Aan de Molenstraat in Ede heeft zaterdagavond brand gewoed in een appartement boven de Kringloopwinkel. De brand was snel onder controle door een bluspoging van de bewoner. Vermoedelijk heeft er wat gebrand in de vensterbank. Een grote zwarte brandplek is zichtbaar op een deel van de ruit en daaronder is het raam door de hitte kapot geknapt. Niemand raakte gewond. De roetschade in de woning is aanzienlijk.
De brand in een woning boven in winkel in Ede was snel onder controle
De brand in een woning boven in winkel in Ede was snel onder controle © Persbureau Heitink
18:00

Twee doden bij eenzijdig ongeval

Op de Rekkenseweg in Rekken zijn de bestuurder en een bijrijder omgekomen bij een eenzijdig ongeval.
Op de Rekkenseweg zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen bij een eenzijdig ongeval.
Op de Rekkenseweg zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen bij een eenzijdig ongeval. © News United | 112 Achterhoek News
13:54

Grote uitslaande brand op camping

Grote brand op camping.
Grote brand op camping. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
Aan de Varsselderseweg in Etten heeft zaterdagmiddag een grote uitslaande brand gewoed. Er is een overleden persoon aangetroffen in een chalet. Het vuur woedde op camping Slootermeer.
07:21

Auto in het water

De auto kwam in het water terecht.
De auto kwam in het water terecht. © Persbureau Heitink
Een auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag in het water terecht gekomen aan de Parkweg in Beesd. Hoe het zo mis kon gaan is niet duidelijk. De bestuurder kon zelf uit het voertuig komen en nam vervolgens de benen. De Jaguar is uit de sloot getakeld.
07:03

Scooterrijder gewond

Een scooterrijder is vrijdagavond in Kootwijkerbroek gewond geraakt door een botsing met een auto. Het ongeluk gebeurde op de Bonkelaar bij de kruising met de Nachtegaalweg. Volgens een 112-correspondent ter plaatse zijn er naast twee ambulances ook een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen.
Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek en heeft de plaats van het ongeval afgezet. De bestuurder van de auto is volgens de correspondent meegenomen naar het politiebureau.
Het ongeluk gebeurde op een industrieterrein.
Het ongeluk gebeurde op een industrieterrein. © Persbureau Heitink
06:14

Auto ondersteboven

Op de Eperweg in Nunspeet is vrijdagmiddag een auto ondersteboven op het fietspad naast de weg beland. Wat er precies is voorgevallen, is nog onduidelijk. Wel raakte één persoon lichtgewond. Ambulancepersoneel heeft zich over die persoon ontfermd.
De auto ligt ondersteboven naast de weg.
De auto ligt ondersteboven naast de weg. © Luciano de Graaf