Rivierengebied

Het is hondenweer, hier viel de meeste regen

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © ANP
Oktober valt dit jaar natter uit dan gemiddeld. Weerman Donny de Koning van Weerplaza verwacht zelfs dat we in de buurt komen van een record. De meeste regen viel in de Betuwe.
"In Opheusden is vrijdag de meeste neerslag gevallen in Gelderland. Daar viel namelijk 30 millimeter. In de andere plaatsen schommelt het tussen de 10 en 30 millimeter. Sowieso regende het vandaag veel in Nederland", vertelt De Koning.

Recordwaarden

"Als we kijken naar de hele maand oktober, dan is de meeste neerslag gevallen in de omgeving van Culemborg en Tiel. In Culemborg is dat tot nu toe 168 millimeter. In het noorden van de provincie is dit juist weer een stuk minder. Bij Heerde bijvoorbeeld is er tot nu toe 120 millimeter gevallen.
"Maar overal is het gewoon veel te nat met een beetje regionale verschillen", benadrukt de weerman. "Gemiddeld valt er in Gelderland in heel oktober 85 millimeter neerslag. Dit wordt sinds 1951 bijgehouden. We verwachten dat we eind deze maand richting de 200 millimeter gaan en dan komen we in de buurt van recordwaarden", aldus De Koning.