Rivierengebied / Arnhem en omstreken

Veel files door ongelukken

File A15
File A15 © ANP
DEIL - Al in het begin van de avondspits is het deze vrijdag flink druk op de Gelderse snelwegen. Vooral op de A15 tussen Gorinchem en Nijmegen bij knooppunt Deil en Wadenoijen staat het behoorlijk vast. Maar ook op de A12 is het filerijden na een ongeluk.
Op de A15 staat het tussen Leerdam en Wadenoijen vast vanwege een ongeluk. De linkerrijstrook is afgesloten.
Aan de andere kant van de weg staat een kijkersfile met een vertraging van ongeveer 25 minuten bij Ochten richting Wadenoijen. Volgens Rijkswaterstaat heeft omleiden geen zin, 'want op andere wegen in de buurt is het ook erg druk.'

A1

Op de A1 tussen Apeldoorn en de Duitse grens staan automobilisten lang vast. Tussen afrit Rijssen en Hengelo-noord staat een vertraging van zo'n 37 minuten. Volgens de ANWB is de rechterrijsstrook dicht vanwege werkzaamheden.
Een stukje meer naar het westen, ter hoogte van de verbinding met de A30, staat het op dezelfde snelweg ook vast. Tussen Voorthuizen en Barneveld gebeurde daar een ongeval met een personenwagen. Vanaf Hoevelaken staat er 9 kilometer langzaam rijdend verkeer.

A12

Tussen de Duitse grens en Arnhem is het ook druk vanwege een ongeluk. De linkerrijstrook is afgesloten, wat vanaf Zevenaar zorgt voor een vertraging.
In de andere richting ging het ook mis. Door een ongeluk tussen Arnhem-Noord en Zevenaar staat er een vertraging van ongeveer 25 minuten.