liveblog | 27 oktober 2023

Scooterrijder gewond • illegale waterpijptabak aangetroffen

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 27 oktober 2023, 20:10 uur
20:10

Scooterrijder gewond

Een scooterrijder is vrijdagavond in Kootwijkerbroek gewond geraakt door een botsing met een auto. Het ongeluk gebeurde op de Bonkelaar bij de kruising met de Nachtegaalweg. Volgens een 112-correspondent ter plaatse zijn er naast twee ambulances ook een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen.
Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek en heeft de plaats van het ongeval afgezet. De bestuurder van de auto is volgens de correspondent meegenomen naar het politiebureau.
Het ongeluk gebeurde op een industrieterrein.
Het ongeluk gebeurde op een industrieterrein. © Persbureau Heitink
16:51

Auto ondersteboven

Op de Eperweg in Nunspeet is vrijdagmiddag een auto ondersteboven op het fietspad naast de weg beland. Wat er precies is voorgevallen, is nog onduidelijk.
Wel raakte één persoon lichtgewond. Ambulancepersoneel heeft zich over die persoon ontfermd.
De auto ligt ondersteboven naast de weg.
De auto ligt ondersteboven naast de weg. © Luciano de Graaf
16:30

Illegale waterpijptabak aangetroffen

Bij een bedrijfscontrole donderdag is er bij één bedrijf in Lingewaard 5 kilogram illegale waterpijptabak aangetroffen. Om welk bedrijf het gaat is niet bekendgemaakt.
Bedrijven en opslaglocaties worden in die gemeente wel vaker gecontroleerd door de politie, gemeente, douane en de omgevingsdienst. Meestal worden er bedrijven bezocht waar maar weinig informatie over bekend is.
16:11

Botsing op A15

Op de snelweg A15 bij Wadenoijen zijn vrijdagmiddag drie auto's op elkaar gebotst. Hoe dat kon gebeuren, is nog onduidelijk. Zeker één auto belandde tegen de vangrail en liep aanzienlijke schade op.
De ambulancedienst heeft meerdere personen nagekeken, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Door de aanrijding ontstond een lange file. Het verkeer werd tijdelijk over de vluchtstrook geleid.
De gebotste auto's op de A15.
De gebotste auto's op de A15. © Persbureau Heitink
12:41

Frontale aanrijding

Op de Laan van Westenenk in Apeldoorn botsten vrijdagochtend twee auto's frontaal op elkaar. Gelukkig raakte niemand ernstig gewond.
Het ongeval gebeurde mogelijk omdat een van beide bestuurders op de verkeerde weghelft belandde, aldus een fotoverslaggever. Door de klap van de botsing verloor één auto een compleet wiel.
De weg was geruime tijd afgesloten.
Bij een frontale aanrijding in Apeldoorn waren twee auto's betrokken.
Bij een frontale aanrijding in Apeldoorn waren twee auto's betrokken. © Luciano de Graaf
12:09

Mannen stelen en steken regenboogvlag in brand

Twee mannen uit Wageningen en Rhenen moeten een geldboete betalen voor het stelen en in brand steken van een regenboogvlag in Wageningen.