Rijk van Nijmegen

Loterijwinnaars 'dik tevreden' met hun prijzen

De winnaars staan om presentator Gaston heen.
De winnaars staan om presentator Gaston heen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het regent pijpenstelen, maar dat mag deze donderdagavond de pret niet drukken in Lent. Daar vielen dertien huishoudens in de prijzen na een feestelijke uitreiking van de Postcodeloterij.
Twee gelukkige broers uit Singapore, die al meer dan 50 jaar in Lent wonen, staan tevreden op straat. Eén van de twee heeft meer dan een halve ton gewonnen. Dat wordt op vakantie gaan. De bestemming is nog onbekend. "Het is een avond van geluk".
Een echtpaar heeft ruim 100.000 euro. "We doen al langer mee en soms dacht: ik we stoppen er mee, want we winnen niks", zegt de vrouw.

'Geen armoedige wijk'

Haar echtgenoot beaamt dat ze niet bepaald in een armoedige wijk wonen, gezien de riante vrijstaande huizen: "Mijn buurman vond het een beetje beschamend dat de buurt het niet echt nodig had. Maar ook al heb je het niet nodig, je kunt er wel leuke dingen mee doen. Ik ga nu dus meer tijd besteden aan mijzelf."
De dikste prijs is maar liefst 222 duizend euro. Maar andere buren zijn dik tevreden met hun halve ton. "We hebben altijd gezegd dat de kinderen gaan meedelen", zegt een nog beduusde winnares. "We gaan er heel erg van genieten."