Rivierengebied

Zeventigjarigen gaan los in springkussenpark voor jong en oud

Het springpark van bovenaf.
Het springpark van bovenaf. © Omroep Gelderland
HEDEL - In Hedel opent vrijdag een gloednieuw gigantisch aaneengesloten luchtkussenpark. Het luchtkussen van tweeduizend vierkante meter is niet alleen bedoeld voor kinderen, maar ook volwassenen zijn welkom. Voor hen worden er zelfs speciale avonden georganiseerd.
Tumblers, glijbanen, klimwanden, een valwand, en nog veel meer hindernissen herrijzen binnen twee minuten uit de grond. Jong en oud worden op het springpark Bounce Valley uitgedaagd en op een speelse manier gemotiveerd om te bewegen. "Er zitten veel competitieve elementen in. De fanatiekeling kan flink los gaan", vertelt Micha Reij van Bounce Valley.
Er komen volgens Reij veel kinderen op het springkussenparadijs af, maar hun begeleiders blijven niet zomaar aan de kant zitten. "Ik heb al mensen van zestig en zeventig gezien. Opa's en oma's doen mee met de kleinkinderen. Leeftijd is ook maar een nummer. Het leuk hebben kan iedereen."

Goed voor de mentale gezondheid

De eerste springers zijn al langs geweest. "Het is echt goed voor je conditie", vertelt een bezoekster. "Net of je weer kind bent". En dat springen is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je mentale gezondheid, zegt psycholoog Ryanne van Doorden - de Breed. "Het springen, het explosieve, en het ontladen wat erin zit, is hartstikke goed. Gooi het allemaal even overboord en bedenk welk gekke capriolen je als kind uit wilde halen en ga die extra uitvergroten."