Stedendriehoek

Verdachte van steekpartij Apeldoorn handelde mogelijk uit eerwraak

De politie doet na de steekpartij onderzoek in de Casper Fagelstraat.
De politie doet na de steekpartij onderzoek in de Casper Fagelstraat. © Luciano de Graaf
APELDOORN - De 35-jarige verdachte van de moord op een 28-jarige vrouw in Apeldoorn heeft het slachtoffer mogelijk uit eerwraak neergestoken, meldt de politie. De politie onderzoekt of de man ook daadwerkelijk uit eerwraak heeft gehandeld. Eerder meldde de politie al dat de steekpartij een "gerichte actie in de familiesfeer" was.
Het slachtoffer liep in de ochtend van 5 september met haar driejarige dochter op de Casper Fagelstraat toen ze van achteren werd aangevallen. Ze werd meerdere keren met een mes gestoken. De hulpdiensten, inclusief traumahelikopter, kwamen na de melding massaal ter plaatse. De hulp kwam te laat. De vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen. De dochter van de vrouw raakte niet gewond.
De 35-jarige verdachte werd ter plaatse aangehouden. Volgens buurtbewoners woonde het slachtoffer in de Casper Fagelstraat en was zij moeder van drie kinderen. De buurt is flink geschrokken van de steekpartij: "Ik zou graag zien dat mensen elkaar het leven gunnen. Het leven is al zo kort, we moeten met onze poten van de messen afblijven", zei een omwonende.

Twee Duitsers verdacht van betrokkenheid

Uit onderzoek is gebleken dat de man mogelijk niet alleen heeft gehandeld. Later zijn nog twee mannen van 26 en 35 jaar uit Duitsland aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de vrouw. De twee verdachten zitten nog vast in Duitsland en worden later overgeleverd.