Arnhem en omstreken / Rivierengebied

Politie zoekt deze pinners

Deze man wordt gezocht voor oplichting van een vrouw in Culemborg.
Deze man wordt gezocht voor oplichting van een vrouw in Culemborg. © politie/Plaats Delict
UTRECHT - Een vrouw uit Culemborg is opgelicht. Binnen ongeveer dertig minuten verdween veel geld van haar rekening, omdat een onbekende haar pas in handen had gekregen.
Update: de bewegende beelden zijn verwijderd na herkenning van een van de pinners.
Op camerabeelden in de binnenstad van Utrecht is een man te zien die twee keer toeslaat. Hij pint enkele honderden euro's met de pas van zijn slachtoffer.
De Culemborgse was eerder getuind in een telefoontje van een oplichter, die zei van de bank te zijn. De criminelen achter dit telefoontje kregen vervolgens vrij simpel haar pas en pincode in handen en gingen ermee aan de haal.
Niet alleen verdween een paar honderd euro zo van haar rekening, amper een half uur later sloeg opnieuw in Utrecht een pinner toe met dezelfde pas. Meer dan duizend euro verdween in zijn broekzak.

Slachtoffer geeft sieraden mee

In Arnhem wisten criminelen het vertrouwen van een ander slachtoffer te winnen en ook die vrouw trapte in een kulverhaal.
Pas en bankgegevens werden opgehaald en tot overmaat van ramp gaf de Arnhemse ook sieraden mee aan de koerier die de kostbaarheden zorgvuldig voor haar zou opbergen.
Uiteraard gebeurde dat niet.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Meer bankfraudezaken zien, klik dan hier.