Arnhem en omstreken

Buren achtervolgen dieven die tweedehands kleding jatten

Buren achtervolgen dieven die tweedehands kleding jatten
Buren achtervolgen dieven die tweedehands kleding jatten
ARNHEM - De politie onderzoekt een woningoverval in Arnhem-Zuid, op 10 juni. Drie mannen drongen rond 22.45 uur een woning binnen aan de Dordrechtweg en bedreigden de bewoners met een mes.
Update: de bewegende beelden zijn verwijderd, de politie heeft voldoende informatie.
Het trio ging ervandoor met zogeheten big shoppers met daarin tweedehands kleding. Die was bedoeld voor verkoop op de markt, de volgende dag.

Spullen gedumpt

Tijdens hun vlucht hebben de overvallers de buit gedumpt. Ook gooiden ze zwarte handschoenen weg en het mes dat ze hebben gebruikt. Het mes is onderzocht op DNA-sporen.
Het is voor de politie onduidelijk waarom de overvallers juist die bewuste woning hebben uitgekozen. “De buit was ook niet groot”, zegt woordvoerder Sven Strijbosch.

Geschreeuw op straat

Na de overval rende een van de bewoners achter de drie aan, maar hij kon ze niet bijhouden. Door zijn geschreeuw op straat kwamen omwonenden naar buiten en zij hebben de achtervolging verder ingezet.
Een van hen ging ze achterna door de tunnel onder de spoorlijn, tot aan het NS-station Arnhem-Zuid. De laatste verdachte verloor hij uit het oog bij de Kroonse Wal.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023260508.