Noord-Veluwe

Boete voor voetbalclub SV 't Harde voor vuurwerk en alcohol

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © ANP
'T HARDE - Voetbalvereniging SV 't Harde heeft een boete van 575 euro, waarvan 250 euro voorwaardelijk, gekregen omdat er geen of te weinig maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat er vuurwerk wordt afgestoken. Bovendien is er alcohol in glaswerk langs de lijn gebruikt. Ook dat is verboden.
De boete is het gevolg van een strenger beleid van voetbalbond KNVB omtrent vuurwerk. Het komt er kortweg op neer dat niks meer mag qua rookbommen en vuurwerk, meldt mediapartner RTV Nunspeet. Bij SV 't Harde ging het mis in de thuiswedstrijd tegen Dieze West op 23 september.

Zonde van het geld

Het bestuur van de club stelt dat de boete zonde is van het geld. "Dat kan de vereniging veel beter aan andere dingen uitgeven." Mochten er meer overtredingen plaatsvinden, dan worden de boetes alleen maar hoger.
"Corrigeer elkaar en zorg dat wij niet nog meer boetes of andere straffen vanuit de KNVB krijgen. Deze regels gelden uiteraard ook bij uitwedstrijden. Wees een ambassadeur van de vereniging en houd je aan de regels", aldus het hoofdbestuur van SV ‘t Harde.