Rijk van Nijmegen

Twee mannen klemgereden na wilde achtervolging

Twee mannen zijn aangehouden.
Twee mannen zijn aangehouden. © Jasper Lindner/Omroep Gelderland
WIJCHEN - In Hernen zijn woensdagmiddag twee mannen aangehouden na een 'wilde achtervolging' die eindigde in de gemeente Wijchen.
De twee hadden daarvoor een 'grove' diefstal elders in Nederland gepleegd. Toen de politie de witte BMW waarin ze zaten wilde aanhouden gingen ze er met een hoge snelheid vandoor.

Wilde achtervolging

Dat leidde tot een langdurige achtervolging via onder andere de A15, A50 en A59. Daarbij werd met hoge snelheden gereden via de A59 richting Nijmegen, daarna richting Groene Heuvels. De achtervolging gaat verder richting Bergharen en Horssen.
De auto is dan kort uit beeld waarop in de wijde omgeving tientallen surveillancevoertuigen zijn ingezet plus ondersteuning van een politiehelikopter. Na ongeveer 45 minuten wordt de auto gesignaleerd tussen Horssen en Hernen.

Botsing achterop bestelbus

De bestuurder reed daarbij achterop een bestelauto en kon nog weer ontsnappen. Snel daarna eindigde de achtervolging doordat de auto wordt klemgereden door een politieauto. Daar worden twee verdachten uit die auto aangehouden; het gaat om twee mannen van 43 en 44 jaar.
Over de achtergrond van de diefstal kan de politie nu nog niets zeggen.