liveblog | 26 oktober 2023

Aanrijding op spoor • bedrijfsauto's gestolen

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 oktober 2023, 17:30 uur
donderdag 26 oktober 2023
17:30

Bedrijfsauto's gestolen in Winterswijk

In Winterswijk zijn afgelopen nacht drie bedrijfsauto's gestolen. Dit gebeurde op de Tinbergenstraat, Parallelweg en Morsestraat.
De politie is op zoek naar getuigen. Heb jij informatie? Bel dan naar 0900-8844.
15:30

Aanrijding op het spoor, treinverkeer ligt stil

Tussen Apeldoorn en Deventer ligt het treinverkeer stil vanwege een aanrijding. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Klaverweg in Apeldoorn. Volgens de NS rijden er tot ongeveer 18.30 uur geen treinen op het traject.
Volgens een correspondent ter plaatse zat de trein vol reizigers. ProRail gaat kijken hoe de mensen uit de trein kunnen worden geëvacueerd.
Het treinverkeer tussen Deventer en Apeldoorn is door de aanrijding gestremd.
Het treinverkeer tussen Deventer en Apeldoorn is door de aanrijding gestremd. © Luciano de Graaf
14:00

Aanhouding bij verkeerscontrole 't Harde

Tijdens een verkeerscontrole bij 't Harde zijn 65 boetes proces-verbalen uitgeschreven. Een bestuurder is aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. De processen-verbaal waren voor onverzekerd rijden, het niet kunnen tonen van een rijbewijs, een verlopen APK en technische overtredingen.
10:55

Vrouw die buschauffeuse bespuwde meldt zich

De vrouw die door de politie gezocht werd omdat ze in Apeldoorn een buschauffeuse lastig viel heeft zich gemeld, zo meldt de politie.
10:05

Aanhoudingen bij politiecontrole

Bij een grote politiecontrole in Nijmegen zijn woensdagavond vijf personen aanhouden. In totaal werden 120 voertuigen gecontroleerd.
De controle in Nijmegen.
De controle in Nijmegen. © Persbureau Heitink
09:30

Gewonde bij kettingbotsing

Op de Amersfoortseweg tussen Uddel en Apeldoorn zijn drie auto's een touringcar op elkaar gebotst. Volgens een videocorrespondent ter plaatse raakte hierbij een van de bestuurders gewond. Die persoon is naar het ziekenhuis gebracht.
De schade aan de voertuigen is aanzienlijk. Toch kon de bus nog verder rijden.
De touringcar en een van de betrokken auto's.
De touringcar en een van de betrokken auto's. © Luciano de Graaf