Stedendriehoek

Vrouw bespuugt buschauffeuse, politie dreigt met herkenbare beelden

De gezochte vrouw na het spuugincident.
De gezochte vrouw na het spuugincident. © Instagram/politie Apeldoorn
APELDOORN - De politie in Apeldoorn riep een vrouw op zich te melden na het spugen naar een buschauffeuse. Ze kreeg een week de tijd, anders zouden de beelden te zien zijn in het programma Plaats Delict. De vrouw is namelijk gefilmd in de bus.
Update: De politie meldt dat de vrouw zich gemeld heeft.
De vrouw naar wie de agenten zochten spuugde op 15 augustus de chauffeuse van buslijn 12 in het gezicht. Dit gebeurde na drie aanvaringen tussen de twee. De spuugster verliet de bus bij de halte aan het Ordenplein. Na het incident voelde de bestuurster van de bus zich vies. Na haar rit heeft ze zich gewassen.
Lijn 12 is de buslijn tussen het station in Apeldoorn en de Apenheul.
De politie neemt de zaak hoog op. "Mensen met een publieke taak moeten ongestoord hun werk kunnen doen. Agressie en geweld worden niet getolereerd [sic.]."

Broodje hamburger

De gezochte vrouw die onherkenbaar op Instagram staat, stapte die dag aan de Hoofdstraat in. De politie schrijft: "Je had een broodje hamburger in je hand. De buschauffeuse gaf aan dat je niet mocht eten in de bus maar je ging gelijk met haar in discussie. Uiteindelijk at je snel je broodje op en ging daarna zitten."
De passagiere begon vervolgens een telefoongesprek met de luidspreker aan. De bestuurster sprak haar opnieuw aan op haar gedrag en de discussie begon opnieuw.
De politie schrijft: "Uiteindelijk wilde je bij halte Ordenplein eruit, maar voordat de bus stilstond ging je voor de gele streep staan. Je werd nogmaals aangesproken op je gedrag en je begon gelijk te schelden op de buschauffeuse. Je stapte uit, maar kwam vervolgens terug om de buschauffeuse in haar gezicht te spugen."