Rijk van Nijmegen

22 jaar cel geëist in zaak vergismoord op klusjesman Mehmet

De vermoorde Mehmet Kiliçsoy.
De vermoorde Mehmet Kiliçsoy. © Persbureau Heitink / Opsporing Verzocht
BEUNINGEN - Het Openbaar Ministerie (OM) eist 22 jaar cel tegen een verdachte in de zaak die de vergismoord is gaan heten. Klusjesman Mehmet Kiliçsoy uit Nijmegen werd op 6 juli 2020 op straat doodgeschoten. De verdachte van 31 jaar kon eerder niet terechtstaan, omdat hij in het buitenland in de cel zat.
Klusjesman Mehmet (49) werd op het Thorbeckeplein in Beuningen beschoten vanuit een gestolen witte Volkswagen Transporter. Hij werd geraakt in zijn hoofd en het bovenlichaam. De twee schutters waren gemaskerd.
Volgens de officier van justitie bracht de man die terechtstaat twee dagen voor de moord het busje naar Beuningen en is hij ook op 5 en/of 6 juli in Beuningen geweest en was hij constant in de buurt van een man die al tot 20 jaar cel is veroordeeld voor het coördineren van de liquidatie. Na de moord claimde hij bij een van de medeverdachten 'zijn deel'. Het OM beschouwt dit als een betaling.
De rechtbank in Arnhem veroordeelde een jaar geleden zes verdachten tot celstraffen van 5 tot 30 jaar. Daarover loopt nog een hoger beroep.