Gelderse Vallei

Politie doet inval en houdt twee mannen aan

Wagens blokkeren de ingang van het terrein.
Wagens blokkeren de ingang van het terrein. © Persbureau Heitink
BARNEVELD - Een grote politiemacht viel dinsdagavond binnen op een agrarisch terrein aan de Scherpenzeelseweg bij Barneveld. Dit deden ze nadat agenten twee mannen hebben aangehouden die gevaarlijke stoffen bij zich hadden.
De politie kreeg dinsdagmiddag een melding van een verdachte situatie. "Dat was in de buurt van een tuinwinkel in Barneveld", laat een woordvoerder van de politie weten. Hierop heeft de politie een kleine bus gevolgd en uiteindelijk langs de A12 staande gehouden. "In het voertuig troffen agenten gevaarlijke stoffen aan, mogelijk voor de productie van synthetische drugs."
Hierop zijn twee mannen aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Breda en een 58-jarige man uit de Gelderse Vallei.

Inval

De politie vermoedde dat het een duo een link heeft met een pand aan de Scherpenzeelseweg. Hierop werd daar in de avond een inval gedaan door de DSI (Dienst Speciale Interventies). Een videocorrespondent ter plaatse heeft ook een politiehelikopter gezien. Volgens hem blokkeerden agenten de in- en uitgangen van het terrein.
"Op het terrein zijn geen strafbare feiten geconstateerd", vervolgt de woordvoerder van de politie. "We zijn nog bezig met het onderzoek naar de gevonden stoffen en de verdachten."