liveblog | 24 oktober 2023

Auto ondersteboven • betaster gezocht

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 24 oktober 2023, 20:34 uur
20:34

Auto ondersteboven

Bij een eenzijdig ongeval op de A325 is dinsdag een auto ondersteboven naast de weg beland. Het ongeluk gebeurde rond 18.30 uur, vlak voor de afslag Elden. Hoe de auto van de weg raakte is niet duidelijk; de bestuurster is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle.
Het ongeluk gebeurde vlak voor de afslag Elden op de A325.
Het ongeluk gebeurde vlak voor de afslag Elden op de A325. © Persbureau Heitink
16:55

Auto uitgebrand

Op de snelweg A73 bij Nijmegen is dinsdagmiddag een auto in brand gevlogen. De bestuurder van de auto reed net de snelweg op toen de auto begon te roken. Nadat de bestuurder zijn auto op de spitsstrook gezet had, sloegen de vlammen uit de auto. De bestuurder en zijn bijrijder kwamen met de schrik vrij.
De politie zette de rechterrijbaan af, waardoor forse hinder ontstond op de Neerbosscheweg en de A73. De brandweer bluste de brand. De auto brandde volledig uit en is weggesleept door een berger.
De auto brandde uit op de A73.
De auto brandde uit op de A73. © Persbureau Heitink
15:10

Man betast minderjarig meisje

De politie is op zoek naar een man die een minderjarig meisje heeft betast op het centraal station in Arnhem. Dat gebeurde op vrijdag 22 september om 15.15 uur. Op sociale media heeft de politie een geblurde foto van de man gedeeld.
Het minderjarige meisje en een vriendin liepen het station op toen een man ze passeerde. Op dat moment betastte de man het meisje. "Daarna liep je weg alsof er niks aan de hand was", schrijft de politie aan de verdachte. Het meisje heeft aangifte gedaan.
Als de man zich niet binnen een week meldt bij de politie, worden zijn beelden herkenbaar getoond in het opsporingsprogramma Plaats Delict bij Omroep Gelderland. Mensen die de man herkennen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.
14:15

Wolf dood door trein

Er is dinsdag een dode wolf gevonden in de buurt van het buurtschap Corle bij Winterswijk. Volgens de wijkagent is de wolvin overreden door een trein. Het dier is nabij de Dollemansweg gevonden.
10:25

Gewonde door explosie

Aan de Gildeweg in Barneveld heeft vanochtend een explosie plaatsgevonden in een zuurkast. Dit gebeurde in een laboratoriumbedrijf dat werkt met chemische stoffen. Het gaat onder andere om de stof salpeterzuur. De glazen plaat die voor de zuurkast bevestigd zat is door de explosie geknapt. Een medewerker is gewond geraakt en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, bevestigt een woordvoerder van de brandweer.
Bij de explosie raakte iemand gewond
Bij de explosie raakte iemand gewond © Persbureau Heitink
06:00

Brand bij wijkcentrum

Bij wijkcentrum Lighthouse in Zutphen heeft gisteravond brand gewoed. Volgens de brandweer ging het om een schuurtje dat vlam had gevat.
De brand aan de Troelstralaan werd rond 22.55 uur gemeld. De brandweer kwam daarop met twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse.
Hoewel het vuur snel was geblust, heeft het wijkcentrum veel schade. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De politie laat weten dan brandstichting uitgesloten is.
De schade is groot
De schade is groot © Ewan Spit/Persbureau Heitink