Noord-Veluwe

Fietser ernstig gewond na botsing met landbouwvoertuig

De aanrijding gebeurde dinsdagmiddag op de Bovenweg in Nunspeet.
De aanrijding gebeurde dinsdagmiddag op de Bovenweg in Nunspeet. © Luciano de Graaf
NUNSPEET - Bij een eenzijdig ongeval op de Bovenweg in Nunspeet is dinsdagmiddag een man ernstig gewond geraakt. Hij reed op zijn fiets tegen een stilstaand landbouwvoertuig aan en kwam daardoor ten val.
Rond 15.30 uur ging het mis. Door nog onbekende oorzaak kwam de man op de fiets in botsing met het landbouwvoertuig, dat daar stond voor werkzaamheden aan een slootje. Bij zijn val raakte de man ernstig gewond, zegt een 112-verslaggever.
Meerdere hulpdiensten kwamen af op het incident: drie ambulances en meerdere politieauto's arriveerden op de Bovenweg. Ook landde een traumahelikopter in een naastgelegen weiland. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De politie zal onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

Vierde incident

Het ongeval in Nunspeet is het vierde in onze provincie in twee maanden tijd tussen een persoon en een landbouwvoertuig. De drie eerdere incidenten kenden een fatale afloop: in augustus overleed een 73-jarige man uit Wezep bij een aanrijding in Wapenveld. Eerder deze maand kwam in het buitengebied tussen Ede en Bennekom een 51-jarige vrouw uit Ede om het leven bij zo'n zelfde ongeluk en overleed een 32-jarige voetganger uit Arnhem op het terrein van Pro Persona in Wolfheze.