Noord-Veluwe

Kamerzetel lijkt zeker voor voetbaldier Henk Vermeer

Henk Vermeer.
Henk Vermeer. © ANP
HARDERWIJK - In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen stellen we Gelderlanders aan je voor die kans maken op een Kamerzetel. Dit is Henk Vermeer van de BoerBurgerBeweging.
'Staar je niet blind op een stip aan de horizon, maar kijk onderweg om je heen', is het motto van Henk Vermeer op sociale media. Waar Caroline van der Plas is, daar is Henk Vermeer. De Harderwijker is de campagneleider van de BoerBurgerBeweging (BBB) in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.
Vermeer was raadslid en fractievoorzitter van de lokale partij Harderwijk Anders. Begin september nam hij afscheid, omdat hij zich had aangesloten bij de BBB van Van der Plas. De BBB-campagneleider staat op plaats 4 en daarmee lijkt een zetel in de vergaderzaal van de Tweede Kamer een zekerheidje.
De komende vier jaar regel ik voor Gelderland een leefbaar platteland, omzien naar elkaar en een betaalbaar klimaatbeleid
Henk Vermeer

Met lede ogen zagen ze hem gaan

Harderwijk Anders zag hem met lede ogen vertrekken. "Sinds 2018 heeft Vermeer zich namens Harderwijk Anders met enorme toewijding en vastberadenheid ingezet voor Harderwijk en Hierden. En met twee verkiezingswinsten op zijn naam heeft hij zich maximaal ingespannen om voor alle inwoners van Harderwijk en Hierden er een mooiere en betere gemeente van te maken", stelt de lokale partij.

Zwart-Wit '63

Bij Vermeers afscheid van de gemeenteraad stak raadslid Jan van Panhuis (SGP) de loftrompet. "Antwoorden als ‘nee’ of ‘kan niet’ werden door jou niet zomaar aanvaard. Het moest volgens jou altijd anders kunnen en met die houding heb je wel wat bewerkstelligd bij de raadsleden in jouw fractie en de houding bij andere raadsleden. Ieder standpunt en/of ideaal heb je altijd met respect benaderd."
Henk Vermeer heeft zijn sportieve hart verpand aan voetbalclub Zwart-Wit '63, waar hij enige jaren de voorzittershamer hanteerde. Ook is hij clubscheidsrechter, maar hij staat, zegt hij zelf, te weinig op het veld 'door alle drukte'.

Uitzending gemist

Radio | Henk Vermeer was op 10 november 2023 te gast bij Radio Gelderland om te vertellen over zijn plannen voor Gelderland. Klik hier om de radio-uitzending terug te luisteren.
TV | Bekijk hieronder de uitzending van Het Stemlokaal met Henk Vermeer van de BBB:
Henk Vermeer van de BBB te gast in Het Stemlokaal van Omroep Gelderland.