Achterhoek

Ilse Saris: 'Toegankelijk, communicatief en betrokken'

Ilse Saris.
Ilse Saris. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen stellen we Gelderlanders aan je voor die kans maken op een Kamerzetel. Dit is Ilse Saris van Nieuw Sociaal Contract (NSC).
Ilse Saris (48) heeft zoals velen bij het NSC van Pieter Omtzigt, en net als hijzelf, een CDA-achtergrond. Voor die partij was ze jaren wethouder in Winterswijk. Daar kwam begin 2019 een einde aan. Haar eigen partij trok de stekker uit de coalitie met Winterswijk Belang.
Bij haar afscheid van de gemeentepolitiek kreeg ze de erepenning van de gemeente Winterswijk uit handen van burgemeester Joris Bengevoord.

Beste bestuurder kleine gemeente

Het vakblad Binnenlands Bestuur riep Saris na een verkiezing uit tot 'Beste bestuurder van een kleine gemeente 2016'. Kwaliteiten die haar werden toegedicht waren: toegankelijk, communicatief en betrokken. Leuk detail: burgemeester Bengevoord kreeg de onderscheiding twee jaar later.
Twee jaar geleden stond Saris nog op de CDA-kandidatenlijst voor de landelijke verkiezingen. Ze is nu directeur-bestuurder bij een welzijnsinstelling in Almelo met ruim 100 medewerkers en 300 vrijwilligers.
De komende vier jaar regel ik voor Gelderland dat de stem van Gelderland wordt gehoord in Den Haag
Ilse Saris
Het wordt spannend of Saris daadwerkelijk voor de kersverse nieuwe partij in de Tweede Kamer komt. Ze staat op plaats 23. Bij een recente peiling van Ipsos haalde Nieuw Sociaal Contract 27 zetels.

Dit wil NSC

Op 24 oktober presenteerde Omtzigt het langverwachte verkiezingsprogramma van zijn partij. NSC wil meer vaste banen en ook meer zekerheid als het gaat om wonen. Vooral voor de woningcorporaties is een grote rol weggelegd: die moeten van NSC 350.000 huizen bouwen, fors meer dan het huidige kabinet wil. Wat betreft stikstof zit NSC in de buurt van het CDA: meer regie voor de boer en met 'gezond verstand kijken naar alle belangen'.
Omtzigt wil de 'hele' migratie beperken tot maximaal 50.000 mensen per jaar. Dat plafond gaat als het aan NSC ligt gelden voor asiel, arbeidsmigratie én studiemigratie. Ook wil Omtzigt twee nieuwe kerncentrales laten bouwen.

Uitzending gemist

Radio |Ilse Saris was op 7 november 2023 te gast bij Radio Gelderland om te vertellen over haar plannen voor Gelderland. Klik hier om de radio-uitzending terug te luisteren.
TV | Bekijk hieronder de uitzending van Het Stemlokaal met Ilse Saris van Nieuw Sociaal Contract:
Ilse Saris van Nieuw Sociaal Contract te gast in Het Stemlokaal van Omroep Gelderland.